Expedia - jedna od najpoznatijih platformi za rezervaciju turističkog smještaja

Posredničke platforme za pronalazak turističkog smještaja već su dulje vrijeme mnogima primaran način za planiranje odmora i pronalazak smještaja, a Expedia se svrstava među ponajbolje i najpopularnije platforme toga tipa…

Matija Gračanin četvrtak, 13. travnja 2023. u 00:35
OSNOVNI PODACI
Naziv Expedia 
Namjena Posrednička platforma za planiranje putovanja
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan

Expedia je dobro poznata posrednička platforma za pronalazak turističkog smještaja koja nudi sve što je potrebno kako bi se isplaniralo putovanje; od samog pronalaska i rezervacije odgovarajućeg smještaja, preko pronalaska povoljnih letova ili najma automobila pa sve do putnih aranžmana.

Činjenica da je aplikacija ove platforme preuzeta više od 50 milijuna puta potvrđuje njezinu popularnost, a nije na odmet znati i da se putem aplikacije mogu ostvariti određeni popusti koji nisu dostupni kad se platforma koristi putem službene web stranice.

Funkcionalno gledano, Expedia se u suštini ne razlikuje previše od drugih sličnih posredničkih platformi pa je čitavu stvar vrlo lako koristiti, no odnedavno se ovaj servis može koristiti i uz pomoć ChatGPT-a i to kroz proširenje koje omogućava da se na relativno lagan način isplanira čitavo putovanje.

Osim toga, Expedia nudi i neke dodatne stvarčice kao što je predikacija i notifikacije kad je najbolji (najpovoljniji) trenutak da se rezervira let na željenu destinaciju, tu je i 10 posto popusta na više od sto tisuća hotela diljem svijeta, ali i brojne druge mogućnosti i značajke. Ukratko, kad se planira putovanje, ovo je jedna od platformi koja će dobro doći putovanje doista i ostvariti.