Fandom - nezaobilazna platforma za sve ljubitelje popularne kulture

Fandom je dobro poznata platforma putem koje je moguće stvarati i pratiti digitalne enciklopedije o izmišljenim svjetovima i likova iz popularne kulture, od filmova, preko igara pa sve do TV serija. Naravno, to znači da se svatko može uključiti i u zajednicu ljubitelja njima omiljenog sadržaja…

Matija Gračanin utorak, 11. travnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Fandom
Namjena Enciklopedija popularne kulture
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan

Istinskim ljubiteljima izmišljenih svjetova iz popularne kulture i brojnim likovima iz filmova, knjiga, TV serija ili crtanih filmova vjerojatno nije potrebno posebno predstavljati Fandom; platformu putem koje se lako mogu stvarati ili samo pratiti i pretraživati digitalne enciklopedije (wikije) o omiljenim sadržajima.

Na platformi je dostupno više od 40 milijuna sadržajnih stranica na više od 80 jezika o više od četvrt milijuna wikia o gotovo svakom fikcijskom svemiru i svijetu koji nekome može pasti na pamet. Sve što bi itko htio znati o Gospodaru prstenova, Marvelovim ili DC-ovim likovima, Ratovima zvijezda ili Zvjezdanim stazama, na ovoj će to platformi lako doznati.

Naravno, jedan od najlakših načina da se u svakome trenutku prate omiljene likove i izmišljene svjetove, jest putem službene i besplatne mobilne aplikacije. Sve počinje tako da se otvori korisnički račun (premda se taj korak može preskočiti), a onda samo treba izabrati područja koja se želi pratiti.

Nakon toga se potraži neki od tisuće dostupnih specifičnih wikija, a tada samo valja uživati u opsežnom sadržaju u kojem se nerijetko može izgubiti te istraživati i pregledavati ga satima. Dakako, aplikacija nudi i neke dodatne mogućnosti i značajke (notifikacije, dodavanje sadržaja u favorite i slično), no ključan dio aplikacije kao i same platforme zapravo je sam sadržaj.