Genius - servis koji omogućuje pristup ogromnom broju tekstova pjesama

Genius je zanimljiva aplikacija koja nudi pristup ogromnoj bazi tekstova pjesama i kojoj ih ima više od 1,7 milijuna što je svakako impresivna brojka, ali koja se neki specifičnostima odmiče od tipičnih aplikacija koje prikazuju tekstove pjesama i time dobiva novu vrijednost…

Matija Gračanin srijeda, 12. siječnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Genius 
Namjena Velika baza tekstova pjesama
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatno

Na prvi se pogled može činiti kako je Genius tek još jedna od aplikacija koja omogućava pristup velikom broju tekstova pjesama i, što je još važnije, u stanju je prikazati tekst pjesme koja se reproducira na samom pametnom telefonu. Međutim, sve ide i korak dalje.

Osim, dakle, činjenice da Genius nudi bazu s više od 1,7 milijuna tekstova pjesama, zahvaljujući ACRCloudu u stanju je detektirati i koja se pjesma reproducira u blizini tako da se pametni telefon uperi prema izvoru zvuka i onda jednostavno pronaći i prikazati tekst. Doduše, tekstovi pjesama nisu jedina vrijednost ovoga servisa.

Naime, za tekstove pjesama su često ponuđena i tumačenja pa je na taj način moguće doznati što su tekstopisci doista željeli pjesmom poručiti. Osim toga, za neke su pjesme dostupne i zanimljive i, barem to tako tvrde autori aplikacije, vjerodostojne i provjerene činjenice o samim pjesmama pa se Genius može smatrati i svojevrsnom glazbenom enciklopedijom

Konačno, Genius prati što korisnici aplikacije rado slučaju i pretražuju i na temelju toga formiraju popise, pa se aplikacija može koristiti i za otkrivanje nove ili zanimljive glazbe. U svakom slučaju, oni koji vole pred sobom imati i tekst pjesme koju slušaju, ovu besplatnu aplikaciju ne bi smjeli propustiti.