Genius - servis koji omogućuje pristup ogromnom broju tekstova pjesama

Genius je zanimljiva aplikacija koja nudi pristup ogromnoj bazi tekstova pjesama i kojoj ih ima više od 1,7 milijuna što je svakako impresivna brojka, ali koja se neki specifičnostima odmiče od tipičnih aplikacija koje prikazuju tekstove pjesama i time dobiva novu vrijednost…

Matija Gračanin srijeda, 12. siječnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Genius 
Namjena Velika baza tekstova pjesama
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatno

Na prvi se pogled može činiti kako je Genius tek još jedna od aplikacija koja omogućava pristup velikom broju tekstova pjesama i, što je još važnije, u stanju je prikazati tekst pjesme koja se reproducira na samom pametnom telefonu. Međutim, sve ide i korak dalje.

Osim, dakle, činjenice da Genius nudi bazu s više od 1,7 milijuna tekstova pjesama, zahvaljujući ACRCloudu u stanju je detektirati i koja se pjesma reproducira u blizini tako da se pametni telefon uperi prema izvoru zvuka i onda jednostavno pronaći i prikazati tekst. Doduše, tekstovi pjesama nisu jedina vrijednost ovoga servisa.

Naime, za tekstove pjesama su često ponuđena i tumačenja pa je na taj način moguće doznati što su tekstopisci doista željeli pjesmom poručiti. Osim toga, za neke su pjesme dostupne i zanimljive i, barem to tako tvrde autori aplikacije, vjerodostojne i provjerene činjenice o samim pjesmama pa se Genius može smatrati i svojevrsnom glazbenom enciklopedijom

Konačno, Genius prati što korisnici aplikacije rado slučaju i pretražuju i na temelju toga formiraju popise, pa se aplikacija može koristiti i za otkrivanje nove ili zanimljive glazbe. U svakom slučaju, oni koji vole pred sobom imati i tekst pjesme koju slušaju, ovu besplatnu aplikaciju ne bi smjeli propustiti.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

Prijenosni BT zvučnik

ACOUSTIC ENERGY Aego BT2

Podržava 4.2 i APT-X nisku latenciju, USB punjač i mikrofon za “handsfree” pozive, dvostruki 2,5-inčni driveri, do 36 sati trajanja baterije, snage 40 W RMS.

1.359 kn 2.299 kn Kupi

On-ear BT slušalice

MARSHALL Major III

Legendarni Marshall zvuk s dinamičkim 40mm driverima koji su prilagođeni za poboljšani odziv basova, do 30 sati bežične reprodukcije, kontrolni gumb, odvojivi 3.5mm kabel, 20Hz-20kHz, 32 ohma.

899 kn 1.099 kn Kupi