HeMED - domaća platforma za medicinsku edukaciju liječnika, studenata medicine i svih drugih

Hrvatska elektronička medicinska edukacija ili HeMED je platforma za besplatnu kontinuiranu digitalnu medicinsku edukaciju liječnika, studenata medicina te svih zainteresiranih građana, a putem koje je moguće doći do raznih priručnika te velike baze lijekova…

Matija Gračanin srijeda, 22. ožujka 2023. u 05:08
OSNOVNI PODACI
Naziv HeMED
Namjena Platforma za medicinsku edukaciju
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan

HeMED je domaća platforma za medicinsku edukaciju koja je ponajprije namijenjena liječnicima i studentima medicine, ali nudi i sadržaj koji je prilagođen svima zainteresiranima za medicinu i zdravlje. U suštini je riječ o mobilnoj aplikaciji (i portalu) putem kojega je moguće preuzeti razne priručnike te pretraživati bazu lijekova.

Između ostalog, tu su medicinski priručnik za pacijente te priručnik simptoma bolesti kao najzanimljiviji sadržaji, dok će se većini korisnim sigurno učiniti upravo baza lijekova. Aplikacija funkcionira tako da se, nakon instalacije, preuzmu priručnici koje se želi pregledavati i pretraživati (to vrijedi i za bazu lijekova), a onda se sve može koristiti i bez internetske veze.

Baza lijekova se može pretraživati prema nazivu lijeka, djelatnoj tvari, nositelju odobrenja kao i famakoterapijskoj skupini, a onda je o svakom lijeku moguće doznati više informacija kao što su terapijske indikacije, doziranje i način primjene te drugo. Zgodno je i to što je moguće pregledavati i srodne lijekove, a tu su i druge sitnice.

Što se priručnika tiče, stvar je prilično slična. Uz pretraživanje, moguće je pregledavati sadržaj prema poglavljima, a svakako je zgodno to što je sadržaj moguće i ažurirati. Osim toga, željena je poglavlja moguće dodavati u favorite, a moguće je i upravljati veličinom teksta. Nekih drugih posebnih mogućnost aplikacija zapravo i nema, no suštinska vrijednost aplikacije zapravo leži u njezinom sadržaju koji je, da bi stvar bila još bolja, sasvim besplatan.