HŽPP Planer - detaljan pregled voznog reda i praćenje vlakova u stvarnom vremenu

HŽPP Planer je praktična aplikacija koja nudi pregled voznog reda Hrvatskih željeznica, kao i mogućnost praćenje točne lokacije vlakova u stvarnom vremenu te još šačicu drugih stvari koje će korisne biti svima onima koji svakodnevno ili povremeno putuju domaćim vlakovima…

Matija Gračanin utorak, 8. veljače 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv HŽPP Planer 
Namjena Vozni red i praćenje vlakova
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan

Mnogi se svakodnevno oslanjaju na vlakove kako bi došli na svoja odredišta, a upravo njima će ova aplikacija itekako dobro doći. Naime, ne samo da nudi pregled voznoga reda vlakova kako bi se jednostavnije planiralo putovanje, nego HŽPP Planer nudi i čitav niz drugih korisnih informacija.

Tako je tu podrška za praćenje GPS pozicije niskopodnih elektromotornih i dizel-motornih vlakova u stvarnom vremenu pa je lako moguće doznati u blizini kojeg stajališta se traženi vlak nalazi, koliko je od njega udaljen i kolika mu je trenutačna brzina.

Tu je mogućnost pretraživanja kolodvora i stajališta, pregledavanje novosti iz stanja u prometu, pregled najnovijih vijesti, informacije o kašnjenjima vlakova i drugo. No, ključna prednost ove aplikacije nalazi se u korisnim detaljima.

Primjerice, prilikom traženja voznog reda dovoljno je upisati polazni i odredišni kolodvor te definirati i druge parametre, a aplikacija će prikazati informacije o broju vlaka, polasku, dolasku, trenutačnoj  poziciji vlaka, trajanju putovanja, broju presjedanja i cijeni.

Moguće je doznati i na koji vlak valja sjesti, koliko dugo se voziti i na kojoj stanici izaći, kao i vrijeme čekanja na dolazak drugog vlaka te doznati na kojim će se kolodvorima morati presjedati. Zgodno je i to što se za željene relacije podaci mogu preuzeti pa se aplikacija može koristiti i kada internetske veza nije dostupna.

Oni koji redovito putuju mogu definirati relacije putovanja kako ne bi svaki put morali iznova upisivati  polazište i odredište te unositi druge parametre ili, primjerice, označiti određene postaje kao omiljene. Tu je i podrška za notifikacije pa će se barem podatak o kašnjenju vlaka dobiti na vrijeme, jednako kao o novosti. Dakako, mogućosti i korisnog sadržaja ima još, pa se HŽPP Planer jednostavnom nameće kao nezaobilazna aplikacija za sve one koji redovito putuju vlakovima.BT zvučnik

MARSHALL Acton II

Snažan zvuk uz klasičan izgled, analogne kontrole zvuka, funkcija više hostova, 50-20.000Hz, 30W digitalno pojačalo.

1.899 kn Kupi