Inkitt - platforma koja okuplja ljubitelje pisane riječi i beletristike

Inkitt je platforma koja se pozicionirala kao izvrstan izvor zanimljivih priča i kratkih romana talentiranih autora u usponu koji traže svoje mjesto na svjetskoj književnoj sceni. Štoviše, ovo je odlična platforma i za čitatelje i spisatelje koji svoja djela mogu podijeliti s drugima i dobiti povratne informacije…

Matija Gračanin ponedjeljak, 30. svibnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Inkitt 
Namjena Platforma za promicanje indie književnika
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Inkittova misija je otkrivanje talentiranih pisaca sa željom da ih se pretvori i globalno uspješne autore, a kako bi to postigao, omogućava dotad nepoznatim autorima da putem ova platforme objave svoje romane ili kratke priče s publikom gladnom takvoga sadržaja i da pri tome dobe ocjenu publike i povratne ocjene.

Oni najbolji autori s knjigama koje se putem platforma pokazuju najčitanije i najviše ocijenjene, bit će doista i objavljene, pa se Inkitt doista nameće kao idealno rješenje za sve one talentirane pisce u usponu da pronađu svoje mjesto na prilično zahtjevnoj svjetskoj književnoj sceni.

S druge strane, ljubitelji pisane riječ i beletristike s ovom platformom definitivno mogu doći na svoje jer se sasvim besplatno može uživati u brojnim kratkim pričama i romanima od dotad nepoznatih autora, no koji itekako imaju potencijala, te otkrivati zanimljiva djela. Štoviše, potiče se i pomaganje autorima pa je poželjno mišljenje o nekom romanu podijeliti s njegovim autorom.

Inkitt je sasvim besplatan, kako za autore tako i za čitatelje, a važno je znati i da pisci u cijelosti zadržavaju autorska prava nad djelima koje objavljuju putem platforme. Trenutačno je na platformi dostupno nešto više od sto tisuća djela različitih žanrova, a sama aplikacija kroz koju se djela mogu konzumirati nudi i neke zgodne stvarčice (zadrži li se prst na zaslonu za čitanja, pokrenut će se automatsko skrolanje).