Kad se nema vremena čitati odmah - Instapaper

Riječ je o praktičnom servisu i aplikaciji koja omogućava da se na lagan način pohrane članci na internetskim stranica za kasnije čitanje i to kada se god poželi i na raznim uređajima. Prednost mu je činjenica da se za kasnije mogu sačuvati i videozapisi te drugi sadržaj, a krije i neke druge praktične mogućnost…

Matija Gračanin ponedjeljak, 24. kolovoza 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Instapaper
Namjena Kasnije čitanje članaka
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 2,99 USD mjesečno

Instapaper je jedan od najpoznatijih servisa koji omogućava da se sadržaj internetskih stranica jednostavno sačuva za kasnije čitanje ili gledanje pri čemu nije potrebno imati aktivnu internetsku vezu kako bi se sadržaj naknadno pregledavao. Uredno radi na pametnim telefonima i tabletima s Androidom, kao i na Appleovim uređajima, a može ga se koristiti i na Kindleu.

Uz offline čitanje i pregledavanje snimljenog sadržaja, Instapaper omogućuje i jednostavno pretraživanje, a moguće je komadiće teksta označavati i komentirati (dodavati bilješke). Naravno, tu su i druge mogućnosti koje čitanje na smartfonima čini jednostavnijim kao što je promjena boje pozadine i određivanje tipa i veličine slova.

Osim toga, snimljeni sadržaj će biti pročišćen, što znači da će biti uklonjeni svi oni elementi koji inače ometaju čitanje kada se sadržaj pregledava na izvornoj web stranici.

Besplatna inačica nudi onu temeljnu i većini vjerojatno dostatnu funkcionalnost, dok je za više mogućnosti potrebno plaćati mjesečnu pretplatu za inačicu Premium koja stoji oko tri dolara mjesečno. U oba je slučaja potrebno otvoriti korisnički račun.