Kinomap - aplikacija koja vožnju sobnog bicikla i korištenje drugih sprava čini daleko zabavnijim

Vožnja sobnoga bicikla itekako zna biti dosadna, a ovo je jedna do aplikacija koja upravo to pokušava promijeniti. Naime, nudi velik broj videozapisa uz koje se može virtualno voziti rutama diljem svijeta i tako vježbanje bilo na sobnom biciklu ili traci za trčanje učiniti daleko zabavnijom…

Matija Gračanin četvrtak, 19. siječnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Kinomap 
Namjena Čini vožnju sobnoga bicikla zabavnijom
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan

S nepovoljnijim vremenskim uvjetima, tako se i redovne tjelesne aktivnosti često premještaju u unutarnje prostore, a mnogi upravo za to koriste sobne bicikle, trake za trčanje i slične sprave. No, korištenje tih sprava nerijetko je iznimno dosadno, a to je nešto što ova aplikacija želi promijeniti.

Kinomap nudi više od stotinjak tisuća video zapisa snimljenih u više od 58 zemalja te tako omogućava da se virtualno vozi, trči ili vesla kroz brojne rute diljem svijeta i na taj se način vježbanje u zatvorenom prostoru učini dodatno zabavnijim.

Štoviše, aplikacija nudi i neke dodatne mogućnosti koje ne samo da podižu razinu zabave, nego pomažu i zadržati motivaciju pri vježbanju. Tako je tu mutliplayer podrška pa je virtualno voziti svoj sobni bicikl (ili drugu napravu) moguće s prijateljima i tako se natjecati i međusobno motivirati za nastavak tjelesne aktivnosti.

Naravno, aplikacija prati napredak i tu su svi oni statistički prikazi kakve bi se i očekivalo. Osim toga, Kinomap najbolje i najpreciznije radi uz senzore kadence, no ako ga se već nema, poslužit će i kamera ugrađena u pametni telefon.

Konačno, zgodan je i detalj mogućnost projekcije videozapisa na udaljeni zaslon uz pomoć web preglednika. Mogućnosti svakako ima još, a za puni doživljaj aplikacije potrebno je plaćati pretplatu koja godišnje stoji 75,28 eura.