Lavanda Dry – suho pranje automobila aplikacijom možete naručiti na svoju adresu

U Zagrebu odnedavno funkcionira aplikacija koju bismo mogli opisati kao "Uber za pranje automobila". Naručivanje usluge obavlja se u nekoliko klikova, a potom na traženu adresu stiže "odred za čistoću"

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 4. rujna 2023. u 06:00
📷 Strujni Krug
Strujni Krug
OSNOVNI PODACI
Naziv Lavanda Dry
Namjena Naručivanje suhog pranja vozila
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Pranje automobila, ako to ne činite vlastoručno u svojem dvorištu, obično zahtijeva odlazak do autopraonice, čekanje na red, potom čekanje na obavljanje usluge i općenito je manje-više – gubitak vremena. No, s novom uslugom, koja je odnedavno dostupna u Zagrebu, to više ne mora biti tako. Mobilnom aplikacijom Lavanda Dry sada možete naručiti "odred za čistoću", koji će u željeno vrijeme doći na vašu adresu i urediti vam automobil bez narušavanja vašeg komfora ili trošenja vremena.

Tim stručnjaka pobrinut će se za unutarnje i/ili vanjsko pranje i čišćenje automobila, a sve će obaviti inovativnom metodom "suhog pranja", koja smanjuje potrošnju vode po jednom pranju za do 150 litara, u usporedbi s klasičnim pranjem. Ne ulazeći u samu tehnologiju pranja, čini se kako je upravo takvo rješenje, koje ne zahtijeva priključak na vodovodni sustav, idealno kako bi se automobil mogao oprati bilo gdje – pred vašom zgradom, na parkiralištu ili u blizini radnog mjesta.

Unutar aplikacije za naručivanje treba načiniti tek nekoliko koraka. Odabrati tip pranja (vanjsko, unutarnje ili komplet), potom odrediti lokaciju, vrijeme i odabrati način plaćanja (gotovina, kartice, ili  virman za poslovne korisnike). Ovaj "Uber za pranje vozila" trenutačno usluge pruža samo na području Zagreba, ali najavljeno je širenje i na druge hrvatske gradove.

Kad je riječ o cijenama, one su usporedive s onima koje biste pronašli i u klasičnim autopraonicama. Kreću se od 14 € za samo unutarnje ili vanjsko pranje klasičnog automobila (26,50 € za komplet), nešto su više za SUV-ove, pa sve do 44,50 € za komplet pranje i čišćenje kombi vozila.