Maps.Me - popularna aplikacija za navigaciju koja radi i bez internetske veze

Riješ je o još jednoj od brojnih aplikacija za navigaciju koja nudi prilično detaljne mape za gradove i države i diljem svijeta, a kojoj je jedna od ključnih prednosti činjenica da nije potrebno imati aktivnu internetsku vezu kako bi sama navigacija mogla raditi…

Matija Gračanin srijeda, 19. travnja 2023. u 05:20
OSNOVNI PODACI
Naziv Maps.Me
Namjena Odlična aplikacija za offline navigaciju
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan

Maps.Me je odlično napravljena aplikacija za navigaciju koja se može pohvaliti solidnim mapama za velik broj gradova i država diljem svijeta (zapravo se oslanja na dobro poznati projekt OpenStreetMap), ali i činjenicom da je se može koristiti i onda kada nije dostupna internetska veza.

Dakako, da bi potonje funkcioniralo, najprije je potrebno preuzeti mape koje se mogu koristiti offline, a dalje će sve raditi slično kao što to funkcionira i kod drugih sličnih aplikacija za navigaciju. Doduše, kako se oslanja na  OpenStreetMap, mogu se pronaći i brojne točke od interesa, brojne pješačke ili planinarske staze i drugo.

To, ukratko, znači da se ova aplikacija za navigaciju ne mora nužno koristiti samo za vožnju  automobilom, nego i kada se namjerava pješačiti ili planinariti, kao i voziti bicikl (nudi i informacije o visinskoj razlici). Doduše, podržana je i glasovna navigacija i to na više jezika među kojima se našao i hrvatski jezik.

Osim toga, putem aplikacije je moguće tražiti restorane, kafiće, turističke atrakcije, hotele i bankomate, a moguće je čak i  rezervirati hotelski smještaj koristeći servis Booking.com izravno iz aplikacije, dijeliti svoju lokaciju s drugima i štošta drugo.

Dakako, mogućnosti ima još mnogo, pa je ovo jedna od aplikacija za navigaciju koju itekako valja probati, bilo da se planira putovanje, samo se želi prevesti automobilom do nekog odredišta ili se zaputiti na boravak u prirodi.