MarineTraffic - jedna od ponajboljih aplikacija za praćenje pozicija brodova

Riječ je o aplikaciji koja je u stanju gotovo u stvarnom vremenu prikazivati pozicije velikog broja brodova diljem svijeta, a za to se oslanja na podatke prikupljene putem AIS-a. Naravno, tu je i čitav niz drugih zgodnih stvarčica, pa ni ne čudi da spada među najpopularnije aplikacije ovoga tipa…

Matija Gračanin četvrtak, 25. studenog 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv MarineTraffic 
Namjena Praćenje pozicija brodova
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 85 kn godišnje (Starter plan)

MarineTraffic je prilično popularna aplikacija među onima koji u svakom trenutku žele znati poziciju i kretanje brojnih brodova diljem svijeta. Osim što će brodovi biti prikazani na mapi zajedno s njihovom pozicijom gotovo u stvarnom vremenu te smjeru kretanja i procjenom kada bi trebao stići na svoje odredište, tu je i mogućnost pretraživanja.

Jednom kada je željeni brod pronađen, moguće ga je prikazati na mapi, a zgodno je i to što je moguće unutar aplikacija organizirati vlastitu flotu brodova te ih na taj način pratiti i dobivati obavijesti. Jednako je tako moguće vrlo jednostavno prikaz na mapi prebacivati između svih dostupnih brodova i samo onih koji su organizirani u osobnu flotu.

Uz prikaz brodova, tu je i mogućnost prikaza vremenskih uvjeta (aktualno stanje te prognoza za idućih 48 sati), a posebno je zgodna i mogućnost korištenje proširene stvarnosti kako bi se u aplikaciji otkrilo o kojem je brodu riječ kada se prema njemu uperi kamera ugrađena u pametni telefon (ta mogućnost nije dostupna u besplatnoj inačici) kao i neke druge praktične stvarčice.

Osim toga, MarineTraffic nudi i čitav niz podataka o brodovima koje ima u bazu zajedno s njihovim fotografijama, tu je i animirani prikaz kretanja brodova na mapi, a oni koji žele identificirati i pratiti brodove koji izlaze iz dometa zemaljskih AIS-a (Automatic Identification System) na temelju kojih MarineTraffic prikuplja podatke, uvijek može plaćati pretplatu za satelitsko praćenje uz Access Plus 24.

Osnovna inačica aplikacije je besplatna, ali i ograničena mogućnostima, dok se za puno izdanje mora plaćati godišnje pretplata od 85 kn unutar kojeg se dobivaju i brojne dodatne stvarčice kao što je planiranje rute kretanja, dodani podaci o lukama, čitav niz statističkih podataka i štošta drugo. Za kupnju su dostupni i drugi moduli kao što su nautičke karte ili precizne prognoze.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi