Moon+ Reader - moćan mobilni čitač e-knjiga koji nudi brdo mogućnosti

Moon+ Reader se bez imalo sumnje svrstava među najbolje, najmoćnije i najpopularnije čitače e-knjiga na Androidu, što uopće ne treba čuditi. Kombinacija oku ugodnog i fino usklađenog sučelja s dobro promišljenim mogućnostima samo su jedni od jamaca njegovog uspjeha…

Matija Gračanin utorak, 1. prosinca 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Moon+ Reader
Namjena Čitač e-knjiga
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan

Čitanje knjiga na pametnim telefonima i tabletima možda se ne može uspoređivati s osjećajem listanja tiskanih knjiga pa čak i čitanja e-knjiga na specijaliziranim čitačima kao što je Kindle, no tijekom je godina doživljaj čitanja na smartfonima itekako poboljšan. Jedan od razloga su svakako i sve bolje aplikacije.

Moon+ Reader svrstava se među ponajbolje i najpopularnije čitače, a za to ima doista mnogo razloga. Istina, besplatna inačica je prilično limitirana i svakako je uputno izdvojiti nemalih 60 kn za inačicu Pro (aplikacija je dostupna i unutar programa Play Pass), ali i s osnovnim izdanjem će ugoda čitanja biti na zavidnoj razini i to je nešto što mu se teško može osporiti.

Podržava sve popularne formate e-knjiga, sučelje mu je vrlo prilagodljivo pri čemu se može birati između deset različitih tema (tu je i noćni modalitet), nudi pet načina skrolanja, cijeli niz gesta kojima se može upravljati aplikacijom (ukupno 24 prilagodljivih operacija), pristup poznatim online bibliotekama e-knjiga, podrški za rječnike, čitavih niz statistika i drugo.

Ističe se i vrlo visokom razinom fleksibilnosti što se tiče podešavanja izgleda virtualnih stranica; od razmaka između linija, skaliranja slova i drugim parametrima oblikovanja teksta pa sve do definiranja boja i tome slično. Drugim riječima, nudi sve što je potrebno kako bi doživljaj čitanja na zaslonima pametnih telefona ili tableta bio što bolji i što sličniji listanju tiskanih knjiga.