NFC Tools - sve što je potrebno za rad s NFC-om

Većina pametnih telefona danas ima ugrađen NFC čip, a time se ne dobiva samo podrška za plaćanje, nego se NFC može iskoristiti i u druge svrhe. Na primjer, mogu se iskoristiti NFC tagovi kako bi se prenijele informacije ili izvršavali razni zadaci na telefonu...

Matija Gračanin petak, 19. veljače 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv NFC Tools
Namjena Aplikacija za rad s NFC-om
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 22,49 (Pro)

Danas doista nije ništa neobično u pametnom telefonu imati integriran i NFC čip, a njega se može koristiti na različite načine. NFC Tools je aplikacija koja omogućava jednostavno zapisivanje na podržane NFC tagove, a jednako tako može pročitati što se na njima već nalazi.

Podržava poznate formate tagova kao što su MIFARE Classic, Ultralight i Ultralight C, FeliCa, nekoliko tipova NTAG-a i Topaz 512, a omogućuje zapisivanje teksta, poveznica, poveznica do aplikacija, adresa e-pošte, kontakata, brojeva telefona, GPS lokacije, adrese, podatke potrebne za ostvarivanje Bluetooth konekcije i spajanja na WiFi mrežu te drugo.

Sestrinska aplikacija NFC Toolsa je NFC Tasks koja može izvršavati različite radnje pa se, tako, zapisivanjem podataka na neki od podržanih NFC tagova mogu automatizirati razni zadaci koje će ona izvršavati NFC Tools. Na primjer, moguće je namjestiti uključivanje ili isključivanje bežične mreže, pokretati aplikacije, podesiti alarm i štošta drugo.

Osnovna inačica NFT Toolsa je besplatna, no za proširene mogućnosti kao što je, na primjer, mogućnost stvaranja i korištenja profila, tu je i izdanje Pro koje stoji gotovo 23 kn.