NutriU – upute za kuhanje i pripremu jednostavnih obroka uz pametne kućanske aparate

Nova aplikacija nastala je u suradnji domaćeg Infinuma i proizvođača kućanskih aparata Philips, a sadrži recepte za friteze na vrući zrak, sokovnike i blendere koji su trenutno dostupni na našem tržištu

Sandro Vrbanus subota, 27. svibnja 2023. u 06:00
Osnovni podaci
Naziv NutriU
Namjena Recepti i savjeti za kuhanje
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan

Philips NutriU je mobilna aplikacija koja donosi recepte i detaljne savjete za kuhanje namirnica uz korištenje kuhinjskim aparata iz više aktivnih kategorija proizvoda proizvođača Philips, kao što su friteze na vrući zrak, blenderi, sokovnici, aparati za izradu tjestenine, lonci za kuhanje pod pritiskom i drugi. Odnedavno je dostupna i korisnicima u Hrvatskoj, a nudi preko 550 recepata na hrvatskom jeziku, uz nove sadržaje koji se redovito dodaju svakog tjedna.

Aplikaciju je u potpunosti razvila hrvatska IT tvrtka Infinum koja je izradila dizajn, te ju je programirala i testirala kako bi zadovoljila najviše standarde. Da su u tome uspjeli govori i činjenica da je NutriU osvojila prestižnu nagradu Red Dot Award za aplikaciju godine tri puta 2019., 2021. i 2022. godine, kao i nagradu iF Design Awards tri godine zaredom.

Uz pretraživanje recepata po kriterijima kao što su vrijeme pripreme, vrsta kuhinje (azijska, mediteranska, afrička i sl.), tip obroka i slično, korisnici kroz aplikaciju mogu čak povezati svoj Philips aparat sa svojim pametnim telefonom. To omogućuje upravljanje aparatom, praćenje postupka pripreme hrane na daljinu bez potrebe za stalnim odlascima u kuhinju te primanje obavijesti kada je jelo gotovo, kao i glasovne naredbe uz Alexa virtualnog asistenta.

Trenutačno je aplikacija dostupna u gotovo 60 zemalja diljem svijeta s 800.000 aktivnih korisnika, a uključuje čak više od 2500 recepata i 250 članaka o zdravoj prehrani.