RandomWalking - otkrivanje zanimljivosti u blizini koje se može obići pješice

Riječ je o aplikaciji koja će se ponajprije dopasti ljubiteljima boravka na otvorenom i to posebice šetnje. Naime, omogućava da se u bilo kojem trenutku otkriju zanimljivosti koje vrijedi posjetiti, a do kojih se može doći pješice…

Matija Gračanin petak, 5. kolovoza 2022. u 05:00
OSNOVNI PODACI
Naziv RandomWalking 
Namjena Otkrivanje zanimljivosti - hodanjem
Android Play Store 
iOS App Store
Cijena Besplatan

Za razliku od drugih klasičnih aplikacija za navigaciju bilo da je se vozi automobilom, vozi bicikl ili automobil, RandomWalking je ponajprije namijenjen ljubiteljima hodanja koji žele na taj način otkrivati zanimljivosti u blizini koje potencijalno vrijedi posjetiti.

Zamisao je zapravo vrlo jednostavna; aplikaciju samo valja pokrenuti gdje god se nalazili, a aplikacija će početi s navođenjem do nasumično odabrane zanimljivosti u blizini pa samo valja pratiti strelicu kako bi se došlo do odredišta (aplikacija se oslanja na GPS).

Sve dok se do odredišta ne stigne neće se znati o kojoj je zanimljivosti riječ, a aplikacija će dati do znanja kada se do njega stigne. Doduše, za one nestrpljive i nesklone iznenađenjima, postoji mogućnost da se unaprijed otkrije do čega aplikacija navodi pa onda i mogućnost da se navigacija do tog odredišta – preskoči.

Kako bi se dobio dodatni poticaj za hodanje i otkrivanje zanimljivih mjesta, svaki put kada se posjeti neka od atrakcija, skupljaju se bodovi. Dakako, tu je i izražena društvena nota, pa je otkrivene zanimljivosti moguće podijeliti s drugima, a potiče se i fotografiranje zanimljivosti.

Aplikacija trenutačno u svojoj bazi ima nešto više od deset tisuća gradova s nešto više od pola milijuna točaka od interesa. Drugim riječima, RandomWalking je zgodno osmišljen način da se hodanjem otkrivaju brojne prirodne, povijest i arhitekturalne zanimljivosti. Aplikacija je besplatna, ali se prikazuju oglasi.

📢 Besplatna dostava

TOP!

APPLE iPad 9

A13 Bionic čip, kamera od 12 MP te brzi Wi-Fi ili mobilna mreža.

Od 2999 kn Kupi


Kompaktan zvučnik, gigantski zvuk.

KEF LS50 Meta

Najprecizniji, impresivan zvuk, 47 Hz - 45 kHz, Uni-Q driver, 85 dB, 8 Ohma, 40-100 W, Eisa Award.

9.749 kn Kupi

Soundbar i bežični subwoofer s ugrađenim HEOS-om

DENON DHT-S516H

HEOS, Bluetooth, AirPlay 2, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS dekodiranje, HDMI ulaz, ARC, Amazon Alexa, Google Assistant.

3.989 kn Kupi