Recs - zabavna aplikacija za jednostavno stvaranje playlista za glazbeni servis Spotify

Riječ je o aplikaciji koja je namijenjena samo onima koji koriste Spotify, a omogućava da na vrlo jednostavan način otkriju glazbu na temelju osobnog ukusa te da zatim lako naprave playliste koja će automatski biti sinkronizirane sa servisom Spotify…

Matija Gračanin četvrtak, 11. svibnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Recs 
Namjena Otkrivanje glazbe i stvaranje playlista
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 3,39 eur mj ili 10,99 eur godišnje

Recs je još jedna od aplikacija koja bi se mogla uvrstiti kategoriju rješenja namijenjenih otkrivanju glazbe vrijedne slušanje i to na temelju osobnog ukusa, no koja je gotovo isključivo namijenjena korisnicima dobro poznatog glazbenog streaming servisa Spotify.

Čitava je stvar zgodno zamišljena; najprije je potrebno naznačiti najmanje tri omiljena izvođača (dakako, uputno ih je izabrati što je više moguće), a Recs će onda nuditi preporuke pjesama s kratkim pretpregledom. Jednostavnim klizanjem lijevo ili desno odabire se hoće li pjesma biti dodana na neku playlistu ili neće.

Playliste će automatski biti sinkronizirane sa Spotifyjem (aplikaciji je potrebno dati odgovarajuće dozvole), a svakako je zgodno i to što je moguće pjesme dodavati u već postojeće playliste na Spotifyju. Osim toga, preporuke koje će Recs prikazivati mogu se i nešto detaljnije filtrirati i to prema popularnosti, ritmu (BPM), energičnosti, pa čak i duru.

Tu je u mogućnost ručnog pregledavanja dostupne glazbe pa se Recs može koristiti i kao još jedan alat za otkrivanje novih glazbenih uradaka i glazbu pregledavati prema popularnosti, najboljim preferiranim izvođačima, žanru i slično.

Osnovna inačica aplikacije je besplatna, ali je prilično ograničen dnevni broj preporuka. Ta se ograničenja mogu ukinuti plaćanjem mjesečne pretplate koja stoji 3,39 eura ili godišnje pretplate koja stoji 10,99 eura. Koliko je to isplativo i ima li Recs uopće smisla, svatko će morati individualno odlučiti.