Reddit - platforma za agregaciju sadržaja kojeg kreiraju sami korisnici

Riječ je o iznimno popularnoj platformi na kojoj korisnici sami objavljuju sadržaj i onda glasaju za njega kako bi onaj najzanimljiviji, no ne nužno i najkorisniji sadržaj, isplivao na površinu. Ukratko, sami korisnici objavljuju članke i onda sami odlučuju o tome što je zanimljivo…

Matija Gračanin četvrtak, 21. siječnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Reddit
Namjena Platfroma za agragaciju sadržaja
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Reddit je popularna platforma koja je svojevrsni križanac između Useneta i foruma, a na kojoj se doista mogu izgubiti sati čitajući raznovrsni sadržaj koji objavljuju sami korisnici i za koji onda glasuju. Onaj sadržaj s najvećim brojem glasova pomicat će se prema vrhu i na taj način sami korisnici odlučuju o tome koji je sadržaj najzanimljiviji.

Kao i kod svih platformi koje prepuštaju korisnicima da lijepe članke i drugi sadržaj koji su našli u bespuću Interneta, Reddit obiluje raznovrsnim temama. Mnoge su posve trivijalne, no nerijetko iznimno zabavne, a kada se tome pridoda i činjenica da su tu i nekada vrlo žustre rasprave, uopće ne čudi da se na ovoj platformi mogu izgubiti sati.

Ipak, na Redditu se doista može pronaći i vrlo zanimljivih objava i doista konstruktivnih diskusija, a moguće je pridružiti se i zajednicama unutar kojih se okupljaju korisnici sličnih interesa. Oni koji tek kreću u svijet Reddita trebat će nešto vremena da se snađu s platformom te da prihvate pojmove i druge elemente.

No, jednom kada se prođu osnove i počne se dublje zadirati u ono što se čini kao neiscrpan izvor sadržaja i katkada neizmjerno smiješnih i mudrih komentara, izgubit će se potreba da se za svoju dnevnu porciju sadržaja dođe bilo gdje drugdje, a jedan od najboljih načina da se sadržaj konzumira jest kroz službene aplikacije za pametne telefone.