Rewind - zgodno osmišljena besplatna aplikacija za glazbeno putovanje kroz vrijeme

Riječ je o aplikaciji koja će se ponajprije dopasti onima koji žele iznova otkrivati glazbu i podsjećati se kakva je glazbena bila popularna i dominirala prošlosti. U suštini je riječ o lijepo napravljenoj vremenskoj liniji koja omogućava da se elegantno putuje kroz glazbenu prošlost…

Matija Gračanin srijeda, 8. veljače 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Rewind
Namjena Putovanje kroz glazbenu prošlost
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan

Rewind je zgodno napravljena aplikacija koja omogućava virtualno putovanje kroz glazbenu prošlost i to između 1960. i 2010. godine i tako omogućava da se iznova otkrije nekoć popularna i zanimljiva glazba. Sama je aplikacija zamišljena kao svojevrsna vremenska linija, a sve počinje tako da se izabere godina unutar ponuđenog raspona.

Zatim će se dobiti pregled tada aktualne top ljestvica s najpopularnijih 100 pjesama, zatim pregled najpopularnijih albuma i glazbenika pa čak i video spotova. Za pjesme je moguće dobiti kratki pretpregled, no da bi se poslušala u cijelosti, ponuđena je mogućnost reprodukcije na glazbenom servisu TIDAL.

Nekih posebnih dodatnih mogućnosti aplikacija zapravo i nema, no tu je poseban segment Weekly Discovery unutar kojeg se mogu pregledavati nasumično odabrani albumi tijekom godina te doznati i pokoju dodatnu informaciju.

Ukratko, Rewind ne samo da će dobro doći nešto starijima da se podsjete što se najviše slušalo u prošlosti, nego i onima koji žele otkrivati glazbu između 1960. i 2010. godine. Aplikacija je posve besplatna, a čak se ni ne prikazuju oglasu.