Serial Reader – omogućava čitanje klasika svjetske književnosti u samo 20 minuta dnevno

Serial Reader je potencijalno zanimljiva aplikacija koja omogućava da se pročita više od 800 klasika svjetske književnosti i to tako da ih se čita svaki dan rascjepkane na manje komadiće. Time će se lakše savladati naizgled nesavladiva djela, ali i razviti naviku čitanja…

Matija Gračanin utorak, 5. srpnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Serial Reader
Namjena Čitanje književnih klasika
Android Play Store 
iOS App Store
Cijena Besplatan / 23 kn (Plus)

Činjenica da ljudi općenito sve manje čitaju doista je zabrinjavajuća, a već je zamjetna pojava u mladoj dobi da se gubi navika čitanja, pogotovo što se tiče velikih klasika svjetske književnosti. Serial Reader je zanimljiva aplikacija koja to želi promijeniti na vrlo svojstven način.

Naime, putem aplikacije je moguće pročitati više od 800 književnih klasika koji su rascijepani na manje komadiće zamišljeni tako da je potrebno otprilike dvadesetak minuta kako bih se pročitalo. Svaki dan će se dobiti novi komadić (na knjige se virtualno pretplaćuje) sve dok se ne pročita čitava knjiga.

S jedne se strane tako omogućava onima s kroničnim nedostatkom vremena da čitaju, a s druge strane se tako počinje formirati navika čitanja. Osim toga, svi oni koji su odmah obeshrabreni debljinom neke knjige pa je zbog toga ni ne počnu čitati, s ovom aplikacijom mogu uživati u nekim od najpoznatijih djela svjetske književnosti - i to posve besplatno.

Sama aplikacija nudi sve što je potrebno kako bi se u knjigama moglo podjednako uživati na pametnim telefonima i tabletima, tu je i podrška za sinkronizaciju sa servisom Goodreads kao i dodatne mogućnosti kao što je pretraživanje rječnika ili Wikipedije ili podešavanje prikaza za lakše čitanje.

Dakako, mogućnosti ima još, a uz besplatnu inačicu tu je i izdanje Plus koje nudi i dodatne značajke kao što je, primjerice, opcija da se dobije sutrašnji nastavak ili više podrška za više fontova. Cijena? Svega 23 kune jednokratno.

📢 Besplatna dostava

TOP!

ASUS

ASUS ponuda laptopa zavidnih performansi koja se ne propušta.

2.999kn 398,04 € Kupi


2-smjerni bookshelf zvučnici

DALI Opticon 2 MK2

Patentirani SMC, woofer od drvnih vlakana, zvuk visokih performansi u manjim do srednje velikim prostorima, 59 - 25,000 Hz, 4 ohma, 30 - 150W, 86.5dB.

8.589 kn 1.139,96 € Kupi

iBX subwoofer

KEF KUBE 10B

Isporuka impresivne glazbe i zvuka kućnog kina, 300W RMS klase D, 24 - 140Hz, 111dB, iBX tehnologija.

5.249 kn 696,66 € Kupi

Potpuno automatski gramofon

PRO-JECT A1

Potpuno automatski sustav remenskog pogona, 33 i 45 o/min, mehanički sustav, OM 10, 65dB, 8,3” aluminijska ručica.

3.499 kn 464,40 € Kupi