Skich - društvena platforma za otkrivanje i igranje mobilnih igara

Ponuda mobilnih igara u službenim trgovinama aplikacija je golema, pa ni ne čudi da dobar dio zaljubljenika u mobilno igranje dobar dio vremena provode tražeći igre koje bi im se mogle dopasti. Upravo u potonjem želi pomoći ova društvena platforma…

Matija Gračanin utorak, 19. prosinca 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Skich 
Namjena Aplikacija za otkrivanje mobilnih igara
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Beplatan

Skich je svojevrsna društvena platforma koja strastvenim igračima mobilnih igara želi maksimalno pojednostavniti pronalazak igraćih naslova koji bi im se mogli svidjeti, kao i otkriti sasvim nove naslove te se pobrinuti za to da se što je manje moguće vremena troši na traženje igara.

Koncept je svakako jednostavan i prilično se oslanja na društvenu komponentu, a sve počinje tako da se odgovori na nekoliko jednostavnih pitanja nakon otvaranja korisničkog računa, biranja AI generiranog avatara i postavljanja svojega nadimka.

Treba samo naznačiti kakve se žanrove igara voli igrati, kakav se tip igara preferira, zatim se bira kakve se igre dosad već igralo ili se upravo igra, a onda još samo treba po želji dozvoliti notifikacije. Ubrzo će se pojaviti pregled igara vrijednih pažnje na temelju prethodno danih odgovora, a zgodno je i to što će na vrhu biti dostupni prečaci do igara koje se upravo igra.

Štoviše, ako se igre pokreću kroz Skich, onda će se na uvid dobiti i neki statistički podaci, na primjer, koliko se vremena provelo igrajući neku mobilnu igru. Osim toga, moguće je pratiti druge korisnike Skicha, kao i povezivati se s prijateljima i tako lakše pronalaziti potencijalno zanimljive igraće naslove. Detalja i manjih mogućnosti ima još, sve je besplatno.