smartChord - ultimativni švicarski nožić za glazbenike žičanih glazbala

S više od milijun preuzimanja, ovo je jedna od najpopularnijih aplikacija za sve one koji sviraju neki od žičanih glazbala, a posebice gitare, koja nudi čitav niz alata, dodataka i mogućnost posebno skrojenih za početnike, amatere i profesionalne glazbenike…

Matija Gračanin utorak, 28. ožujka 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv smartChord  
Namjena Pomoćni alati za glazbenike
Android Play Store
iOS Nema
Cijena Besplatan / 19,78 eur (s.mart Unlimited)

Za razliku od aplikacija namijenjenih glazbenicima koje se nastoje specijalizirati za određena područja nudeći nekoliko dodatnih alata i to, pretežito, onaj za ugađanje glazbala ili preglednike akorda, smartChord je aplikacija koja nastoji zamijeniti sve takve aplikacije nudeći gotovo sve što bi glazbenicima moglo zatrebati.

Štoviše, nudi 40 alata koji će poslužiti za učenje, skladanje te sviranje nekog od žičanih glazbala, a sve je podjednako prilagođeno totalnim početnicima, amaterima te profesionalnim glazbenicima. Osim toga, sve podjednako dobro radi za gitaru, ukulele, bas ili druge žičane instrumente što će mnogima itekako biti zanimljivo.

Uz brojne druge alate, tu je biblioteka s ogromnim brojem akorda, alata za ugađanje glazbala s podrškom za niz shema ugađanja, alat za generiranje progresije akorda, metronom, dodatak za kvintni krug, alat za vježbanje sluha,  mogućnost dodavanja i organizacije pjesama s akordima, alat za transponiranje i još doista mnogo toga.

Da bi stvar bila još bolja, dobar dio ugrađenih alata se može koristiti sasvim besplatno, no neke je potrebno odvojeno kupiti s time da se potpuno opremljeno izdanje s.mart Unlimited može kupiti za 19,78 eura što i nije tako mnogo kad se odvaže što se sve s ovom aplikacijom zapravo dobiva.