Speedometer GPS - pretvara pametni telefon u praktični brzinomjer

Speedometer GPS je još jedna od aplikacija koja se oslanja na GPS ugrađen u pametni telefon kako bi prikazivala trenutačnu brzinu kretanja. Prilagođen je za prikazivanje brzine kretanja kada se vozi bicikl ili automobil, no nudi i neke druge korisne stvarčice…

Matija Gračanin četvrtak, 22. srpnja 2021. u 05:30
OSNOVNI PODACI
Naziv Speedometer GPS 
Namjena Pretvara smartfon u brzinomjer
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 7 kn (Pro)

Svi oni koji u svakome trenutku žele znati svoju brzinu kretanja i pri tome se za to osloniti na svoj pametni telefon, ovu aplikaciju namijenjenu pametnim telefonima s Androidom svakako bi trebali probati. Naime, osim što će prikazati brzinu na klasično vizualno osmišljenom brzinomjeru, nudi i neke druge zanimljive stvarčice.

Tako je moguće doznati točno vrijeme polaska, zatim dobiti podatak o maksimalnoj brzini, prosječnoj brzini, a tu je i prikaz visine kao i smjera kretanja. Zgodno je i to što je moguće vidjeti satelite koji se koriste kako bi se odredila brzina te dobili ostali podaci koji se prikupljaju, a svakako je zgodan i poseban grafikon s prikazom brizne.

Vožnje je moguće snimati (moguć je i izvoz GPX podataka u Excel), a podržan je i prikaz na Googleovoj mapi zajedno s prikazom trajanja vožnje, prijeđene udaljenosti te prosječne i maksimalne brzine. Osim toga, moguće je namjestiti i da se trenutačna brzina prikazuje preko drugih aplikacija pri čemu sam Speedometer GPS mora raditi u pozadini što može imati utjecaj na pretjerano trošenje baterije.

Osnovna inačica aplikacije je besplatna, no prikazuje oglase dok se za inačicu Pro mora platiti svega sedam kuna.