Star Walk 2 - istraživanje noćnoga neba izravno s pametnog telefona

Star Walk je jedna od najpoznatijih aplikacija koja se specijalizira za istraživanje noćnoga neba, a sve što je potrebno učiniti jest pametni telefon uperiti prema nebu nakon čega će se dobiti pristup mapi neba te će se vrlo lako identificirati objekti koje se promatra…

Matija Gračanin srijeda, 11. siječnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Star Walk 2 
Namjena Popularna aplikacija za istraživanje noćnog neba
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 3,32 eura

Star Walk se svrstava među najpoznatije i najpopularnije aplikacije za istraživanje noćnoga neba, a koja se zapravo postavlja kao svojevrsni interaktivni vodič s kojim će se vrlo lako identificirati nebeska tijela i drugi objekti. Sve što je potrebno učiniti jest instalirati ovu aplikaciju te zatim pametni telefon (ili tablet) uperiti u noćno nebo.

Sve se ažurira u stvarnom vremenu i onako kako se pomiče pametni telefon, a u svakome se trenutku na uvid ima interaktivna nebeska mapa kako bi se slobodno mogle nešto više doznati o zvijezdama, planetima, konstelacijama i drugim nebeskima tijelima. Osim toga, tu je i podrška za proširenu stvarnost, pa će slika s pametnog telefona biti dodana na prikaz neba.

Uz ono klasično istraživanje svemirskih prostranstava, Star Walk nudi i dodatne stvarčice kao što su prikaz faza mjeseca uz dodatne informacije, prikaz pozicija satelita te astrokalendar, no posebno se ističe bogatom enciklopedijom nebeskih tijela zajedno s njihovim fotografijama i 3D modelima.

Dakako, ni to nije sve, pa ni ne čudi da se ova aplikacija tijekom vremena nametnula kao ponajbolje rješenje za istraživanje noćnoga neba izravno s pametnog telefona. Osnovna inačica aplikacije je besplatna no ograničena te se prikazuju oglasi, a sve se mogućnosti mogu dobiti kupovinom pune inačice koja stoji oko tri i pol eura.