SwirlWalls - aplikacija koja nudi vizualno zanimljive animirane pozadine

Svima onima kojima su dosadile tipične aplikacije putem kojih je moguće doći do tradicionalnih pozadina, a vole personalizirati svoj smartfon, ovu bi aplikaciju trebali probati. Naime, SwirlWalls nudi zanimljive animirane vrtložne pozadine kao i neke zanimljive mogućnosti…

Matija Gračanin petak, 20. kolovoza 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv SwirlWalls 
Namjena Animirane pozadine
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 40 kn

SwirlWalls je aplikacija koja nudi animirane pozadine za pametne telefone, a koju je osmislio Chris Lacy koji je najpoznatiji po jednom od ponajboljih pokretača na Androidu - Action Launcheru. Ova aplikacija nije specifična samo po animiranim pozadinama koje nudi, nego i po nekim vrlo specifičnim mogućnostima zbog kojih se pozicionira kao obavezna oprema za one koji vole personalizirati svoj smartfon.

Same pozadine su tipski vrlo slične, ali svejedno izgledaju prilično atraktivno. Sve su manje ili više kružnoga dizajna dok su neki i višeslojni, a animacija se svodi na rotaciju (vrtloženje) u trenutku kada se dodirne zaslon pametnog telefona. U konačnici, sve doista izgleda prilično efektno, a same se pozadine mogu dodatno prilagoditi izgledom, strukturom i bojom.

Osim toga, sve pozadine podržavaju tamne teme ili, bolje rečeno, imaju barem jednu podvarijantu koja je prilagođena uz korištenje tamnih tema na smartfonima, a tu su i dvije dodatne zabavne mogućnosti i to Tap-to-Spin i FlickFX. Prva će ubrzati vrtložnu animaciju pozadine kada se dodirne zaslon dok druga omogućava da se animacija aktivira kada se pametni telefon trzne, slično kao kod Wii Remotea.

SwirlWalls će e prilagoditi frekvenciji osvježavanja zaslona pametnog telefona što će najviše efekta imati kod onih koji imaju smartfon sa zaslonom više frekvencije osvježavanja, a zgodno je i to što omogućava i ručno podešavanje gesti kojima je lako moguće mijenjati pozadine.

Sama aplikacija je besplatna no da bi se dobile sve pozadine kao i sve mogućnosti, potrebno je kupiti izdanje Prime za 40 kuna ili se osloniti na još jednu zanimljiv značajku, Feature Meter. Njome će se otključavati pozadine i mogućnosti tako da se gledaju reklame pri čemu će se puniti virtualni mjerač. Kada je maksimalno napunjen, bit će otključane sve mogućnosti, a ostat će napunjen sve dok god se redovito gledaju reklame.