Todoist - zgodno napravljena aplikacija za upravljanje zadacima

Riječ je o neizmjerno popularnoj aplikaciji za upravljanje zadacima koju koristi više od 20 milijuna korisnika diljem svijeta, a takva popularnost uopće ne treba čuditi. Todoist doista nudi sve što bi ovakva jedna aplikacija zapravo i trebala nuditi, pa čak i više od toga…

Matija Gračanin petak, 12. ožujka 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Todoist 
Namjena Aplikacija za upravljanje zadacima
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan /  3 USD mj (Premium) / 5 USD mj (Business)

Todoist je vrlo popularan servis koji se specijalizira za upravljanje zadacima. Omogućuje definiranje i prikaz svih zadataka na jednostavnom i vizualno zgodnom popisu, svakome od dodanih zadataka moguće je odrediti i rok te prioritet, a tu je i praćenje napretka kako se koji zadatak rješava te mogućnost da se zadatak označi da je završen.

Samo jedna od zgodnih stvarčica jest mogućnost pretvaranja poruka e-pošte u zadatke koji će automatski biti dodani na popis. Da bi ta mogućnost radila, potrebno je instalirati odgovarajuće proširenje za web preglednik (ovaj je servis dostupan praktično na svim platformama budući da ga se može koristiti iz browsera, a što mu je samo dodatna prednost).Jedna od njegovih najboljih mogućnosti jest opcija definiranja automatskih i ponavljajućih rokova za svaku vrstu zadataka.

Takvi će zadaci onda automatski biti aktivirani uzimajući u obzir vrijeme koje je bilo potrebno da se zadaci iste vrste završe. Samo dodavanje zadataka na pametnim telefonima je iznimno jednostavno, a sigurno je zgodno i to što je Todoist moguće integrirati s Gmailom, Googleovim Calendarom, Slackom i brojnim drugim alatima i servisima.

Todoist mogu koristiti pojedinci, ali se dobro snalazi i s manjim i većim, a kao i u slučaju drugih sličnih servisa, besplatna inačica je limitirana pa je moguće voditi do 80 projekata i koordinirati do pet ljudi, dok se ta ograničenja mogu ukloniti plaćanjem mjesečne pretplate pri čemu se dobivaju i neke dodatne mogućnosti.