TookBook - elektronička knjižnica s knjigama na hrvatskom jeziku

TookBook je e-knjižnica koja nudi knjige na hrvatskom jeziku te omogućava ljubiteljima književnosti da u knjigama uživaju na svojim pametnim telefonima i tabletima. Sama aplikacija kroz koju se posuđuju knjige je besplatna, no za posuđivanje se mora plaćati mjesečna pretplata…

Matija Gračanin ponedjeljak, 15. veljače 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv TookBook 
Namjena e-knjižnica s knjigama na hrvatskom
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 39 kn mjesečne pretplate

TookBook je relativno poznata e-knjižnica koja obiluje elektroničkim knjigama na hrvatskom jeziku te nudi besplatne aplikacije za mobilne telefone i tablete, a kako bi se stekao dojam o čemu je točno riječ, prva poglavlja dostupnih knjiga poznatih domaćih izdavačkih kuća mogu se čitati - besplatno.

No, za puni je doživljaj potrebno plaćati mjesečnu članarinu od 39 kuna. U ponudi je više od tisuću knjiga, a ono što je najvažnije jest to da su sve na hrvatskom jeziku. Zastupljeni je velik broj domaćih izdavača, a uz beletristiku i publicistiku, mogu se pronaći i knjige vezane uz znanost i obrazovanje (lektire, učenje stranih jezika i slično).

Oni koji se odluče plaćati mjesečnu pretplatu trebali bi znati da unutar jednog obračunskog razdoblja mogu posuditi najviše 45 knjiga, a istodobno se može čitati najviše četiri knjige dok se sama e-knjižnica može koristiti istovremeno na jednom tabletu i jednom pametnom telefonu.

Osim toga, knjige se mogu čitati i offline ako se preuzmu (one su u formatu ePUB ili PDF) dok je ispisivanje na pisač, sasvim razumljivo, onemogućeno. Sve u svemu, ovo je e-knjižnica koja će se dopasti svim ljubiteljima književnosti i pogotovo onima koji knjige žele čitati na hrvatskom jeziku.