TookBook - elektronička knjižnica s knjigama na hrvatskom jeziku

TookBook je e-knjižnica koja nudi knjige na hrvatskom jeziku te omogućava ljubiteljima književnosti da u knjigama uživaju na svojim pametnim telefonima i tabletima. Sama aplikacija kroz koju se posuđuju knjige je besplatna, no za posuđivanje se mora plaćati mjesečna pretplata…

Matija Gračanin ponedjeljak, 15. veljače 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv TookBook 
Namjena e-knjižnica s knjigama na hrvatskom
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 39 kn mjesečne pretplate

TookBook je relativno poznata e-knjižnica koja obiluje elektroničkim knjigama na hrvatskom jeziku te nudi besplatne aplikacije za mobilne telefone i tablete, a kako bi se stekao dojam o čemu je točno riječ, prva poglavlja dostupnih knjiga poznatih domaćih izdavačkih kuća mogu se čitati - besplatno.

No, za puni je doživljaj potrebno plaćati mjesečnu članarinu od 39 kuna. U ponudi je više od tisuću knjiga, a ono što je najvažnije jest to da su sve na hrvatskom jeziku. Zastupljeni je velik broj domaćih izdavača, a uz beletristiku i publicistiku, mogu se pronaći i knjige vezane uz znanost i obrazovanje (lektire, učenje stranih jezika i slično).

Oni koji se odluče plaćati mjesečnu pretplatu trebali bi znati da unutar jednog obračunskog razdoblja mogu posuditi najviše 45 knjiga, a istodobno se može čitati najviše četiri knjige dok se sama e-knjižnica može koristiti istovremeno na jednom tabletu i jednom pametnom telefonu.

Osim toga, knjige se mogu čitati i offline ako se preuzmu (one su u formatu ePUB ili PDF) dok je ispisivanje na pisač, sasvim razumljivo, onemogućeno. Sve u svemu, ovo je e-knjižnica koja će se dopasti svim ljubiteljima književnosti i pogotovo onima koji knjige žele čitati na hrvatskom jeziku.

 

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi