VRadio - sve što je potrebno za slušanje i snimanje internetskog radija

Aplikacija koje omogućavaju slušanje radijskih postaja koje svoj program emitiraju i putem Interneta definitivno ne nedostaje, no malo koja omogućava da se radijskih program i snima. VRadio ne samo da nudi snimanje, nego je riječ o zbilja solidno opremljenoj aplikaciji za slušanje radija na smartfonima...

Matija Gračanin srijeda, 29. rujna 2021. u 08:30
OSNOVNI PODACI
Naziv VRadio 
Namjena Slušanje i snimanje internetskog radija
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 40 kn

VRadio se možda ne svrstava među najpoznatije i najpopularnije aplikacija koje omogućavaju slušanje isključivo internetskih radijskih postaja i onih koje svoj program emitiraju i putem Interneta, ali se definitivno pozicionira među najbolje opremljene. Za sada je dostupna inačica za pametne telefone za Android, dok je verzija namijenjena iPhoneu i iPad-u najavljena za kraj 2021. godine.

Ono što VRadio odmah izdvaja iz brojne konkurencije, svakako je činjenica da uz slušanje internetskih radijskih postaja, omogućava i njihovo snimanje (snimke je kasnije moguće izvesti iz aplikacije u format Mp3, a snimanje je podržana i kroz Android Auto). Sučelje mi je lijepo osmišljeno i vrlo se je lako snaći u zbilja izdašnoj ponudi radijskih postaja, a podržava i teme.

Štoviše, što se radijskih postaja tiče koje emitiraju svoj program na području RH, VRadio ih ukupno pokriva 126 od čega 64 otpada na postaje koji svoj program emitiraju isključivo putem Interneta. Dakako, ponuda svjetskih radijski postaja još je bogatija i VRadio tu definitivno ne razočarava, dok je kvaliteta streaminga pretežito solidna (obično 128 kbps ili 192 kbps, no to ovisi i o samoj postaji).

Uz snimanje, kao jedna od značajki kojima se izdvaja iz konkurencije, svakako valja spomenuti i podršku za Android Auto što će nekima sigurno biti važno, a tu je i podrška za Chromecast. Osim toga, nudi i budilicu pa je moguće probuditi se uz svoju omiljenu radijsku postaju, tu je i tajmer koristan kada se ide spavati, 5-tračni grafički ekvalizator te čitav niz drugih praktičnih detalja i postavki (svakako valja zaviriti u konfiguraciju aplikacije).

VRadio je besplatan i ni na koji način ne ograničava dostupne mogućnosti, ali zato prikazuje oglase unutar sučelja (obično prije početka ili nakon reprodukcije neke od postaje). Tih se oglasa može riješiti uz plaćanje tromjesečne ili godišnje pretplate, no za one koji žele podržati razvoj aplikacije i pri tome uštedjeti, najbolje je aplikaciju platiti jednokratno 40 kn.