VSCO - moćna aplikacija za uređivanje fotografija i videozapisa

Tko još dvoji oko toga koju bi aplikaciju koristio za uređivanje slika i videozapisa, dvojbe oko toga bi li trebali probati VSCO definitivno nema. Naime, riječ je o jednoj od najboljih aplikacija koja se specijalizira baš za rad sa slikama i videozapisima…

Matija Gračanin ponedjeljak, 19. prosinca 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv VSCO 
Namjena Aplikacija za uređivanje slika i videa
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 159 kn godišnje

VSCO jedna je od najpoznatijih aplikacija za fotografiranje na pametnim telefonima, a već je neko vrijeme zapravo riječ o sveobuhvatnoj aplikaciji koja ne samo da omogućava fotografiranje, nego omogućava i snimanje videozapisa te nudi sve što je potrebno kako bi se slike i snimljeni filmovi mogli uređivati.

Prilagođena je podjednako totalnim početnicima kao i naprednim korisnicima, a ističe se izdašnom bibliotekom predložaka, kao i nekim dodatnim alatima poput onih za lako stvaranje kolaža i montaža. Oni koji traže nešto naprednije mogućnosti, definitivno neće ostati razočarani, a VSCO je i više nego dovoljno opremljen da se s njime mogu postići rezultati za koje se na prvi pogled ne bi moglo pretpostaviti da su zapravo napravljeni izravno na pametnom telefonu (npr. precizno upravljanje bojama).

Dakako, svi oni standardni alati su također tu, a sama se aplikacija prilično dobro snalazi i kada u pitanje dođe samo uređivanje i manipuliranje videozapisima pri čemu nudi i neke namjenske filtre i efekte kao što je onaj za usporavanje ili ubrzavanje videozapisa.

Uzimajući u obzir sve ono što VSCO zapravo nudi, nije teško pretpostaviti da je samo dio mogućnosti dostupan besplatno dok je za punu raskoš onoga čime se ova aplikacija može pohvaliti potrebno plaćati godišnju pretplatu od 159 kn (ili mjesečnu koja stoji 65 kn). Doduše, prije nego što se odluči plaćati pretplata, sve je moguće besplatno iskušavati sedam dana.