WiFiman - otkrivanje informacija o obližnjim bežičnim mrežama

Ubiquiti Networks dobro je poznata tvrtka po svojim proizvodima za bežičnu komunikaciju, no možda je nešto manje poznato da nudi i posve besplatnu mobilnu aplikaciju koja će dobro doći kako bi se optimizirale kućne bežične mreže…

Matija Gračanin srijeda, 2. rujna 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv WiFiman
Namjena Analiza bežičnih mreža
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Bežične su mreže postale toliko uobičajene da je danas teško zamisliti neko kućanstvo, a da nema uspostavljenu bežičnu mrežu. To je, dakako, uzrokovalo i nerijetko priličnu gužvu u eteru, a ona može utjecati na performanse samih mreža. Srećom, tu su aplikacije poput ove koje omogućavaju jednostavnu detekciju i prikaz informacija o obližnjim bežičnim mrežama.

WiFiman je jedna od najelegantnijih i ponajboljih aplikacija ove vrste, a osim što lijepo izgleda, sasvim je besplatna. Vrlo ju je jednostavno koristiti, a osim što može detektirati i prikupiti temeljne informacije o bežičnim mrežama koje se nalaze u blizini, tu je i prikaz Bluetooth LE uređaja u dometu.

Sučelje je podijeljeno na četiri kategorije, a u prvoj će biti prikazan popis svih detektiranih mreža i Bluetooth LE uređaja (samo se odabere željeni popis) zajedno sa SSID-em, jačinom signala te nazivom uređaja ispod kojeg će biti prikazana i MAC adresa. U drugoj skupini nalazi se grafički prikaz na kojem kanalu bežične mreže emitiraju, a tu je moguće vidjeti i MAC adrese bežičnih priključnih točaka u dometu pri čemu je zgodno to što će AP-ovi koji emitiraju isti SSID biti grupirani. Dodirom na naziv mreže ili uređaja, prikazat će se se nešto iscrpniji podaci, pa čak i procjenu koliko je neki AP udaljen.

Slijedi kategorija Disocovery koja će prikazati koji se sve uređaji nalaze u lokalnoj mreži pri čemu se koriste Bonjour, SNMP, NetBIOS i UBNT protokoli za otkrivanje uređaja. Konačno, tu je i alat za testiranje brzine internetske veze koji omogućava da se rezultati testiranja spreme za kasniju usporedbu. WiFiman je posve besplatan i ne prikazuje oglase, ali na umu valja imati da je inačica za iOS smanjenih mogućnosti zbog ograničenja samoga operativnog sustava.

📢 TOP!

TOP!

HP ponuda

Veliki izbor vrhunskih HP laptopa za igru, multimediju i rad ćekaju te u Linksu!

Od 2399 kn Kupi


Prijenosni BT zvučnik

HARMAN KARDON Citation 200

Vrhunski dizajn i sofisticiranost, HD zvuk, streaming putem WiFi ili BT veze, IPX4, do 8 sati reprodukcije, 40Hz–20kHz, 50W RMS, >80dB.

2.699 kn Kupi

Gramofon sa EBLT pogonskim remenom

REGA Planar 2

RB220 tonarma, 24 V motor niske buke i vibracija, Rega Carbon MM zvučnica, tanjur poboljšane preciznosti 'Optiwhite' 10 mm.

4.649 kn Kupi

5.2-kanalni 8K AV prijemnik

DENON AVR-S660H

Glasovna kontrola i ugrađeni HEOS®, vrhunsko 3D audio iskustvo, bežični streaming glazbe, BT, WiFi, Dolby TrueHD ili DTS-HD Master Audio 5.1 surround zvuk, podržava najnovije HDMI specifikacije.

4.549 kn Kupi