Windscribe - popularna VPN usluga koja besplatno nudi 10 GB prometa mjesečno

Većina VPN usluga prilično je restriktivan što se tiče mjesečne količine prometa koju nudi besplatno, ako je uopće i nudi, a Windscribe ne samo da je prilično dobar VPN servis nego je i jedan od darežljivijih. Naime, svakoga se mjeseca može dobiti do 10 GB prometa…

Matija Gračanin srijeda, 1. prosinca 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Windscribe 
Namjena VPN usluga
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 4,08 USD mjesečno uz godišnju pretplatu

Diskutirati o tome je li danas u smislu računalne sigurnost potrebno barem povremeno koristiti neku od VPN usluga sasvim je suvišno jer je odgovor nedvojbeno jasan. Srećom, postoji hrpica VPN usluga koje se može koristiti i sasvim besplatno (jedna od ponajboljih je ProtonVPN) i koje nude čitav niz korisnih dodatnih mogućnosti.

Jedna od takvih usluga upravo je Windscribe. Prije svega se ističe činjenicom da u besplatnoj varijanti nudi do 10 GB prometa mjesečno, uredno radi na pametnim telefonima ali i na Android TV-u, a pri tome i neke zanimljive značajke kao što je R.O.B.E.R.T. Riječ je rješenju koje će prilično uspješno blokirati oglase te onemogućiti praćenje, a sposoban je blokirati i zloćudne web stranice dok je sposobnost blokiranja drugih potencijalnih ugroza ostavljeno za naplatno izdanje.

Budući da se kod VPN usluga visoko cijeni što veća razina privatnosti, dobro je to što za otvaranje korisničkog računa ne traži unos osobnih podataka osim adrese e-pošte, a pohvalno je i to što ima vrlo striktnu politiku o nezadržavanju logova s time da na umu treba imati da je sjedište Windscribea u Kanadi što znači da je u dosegu saveza Pet očiju.

U stanju je zaobići geografske restrikcije, no ne treba očekivati čuda, dok su poslužitelji specijalizirani baš za streaming servise onemogućeni u besplatnom izdanju. Ima podršku za značajku Kill switch koja se kod Windscribea zbunjujuće naziva Firewall, a nudi i podršku za četiri protokola i to OpenVPN UDP/TCP, IKEv2 i Stealth. Osim toga, omogućava pristup poslužiteljima u deset zemalja čak i u besplatnom izdanju.

Ograničenja besplatnog izdanja se vrlo lako mogu zaobići i to plaćanjem godišnje pretplate od oko 49 dolara (mjesečno će se plaćati nešto više od četiri dolara), a time se dobiva neograničen promet, pristup streaming servisima te pristup poslužiteljima u više od 63 zemlje diljem svijeta.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


In-ear slušalice s BT 5.0 aptX™ tehnologijom

MARSHALL Minor II

12 sati reprodukcije glazbe, višesmjerni kontrolni gumb, funkcija pauze pomoću magneta, ugrađeni mikrofon omogućava razgovore ili snimanje glasovnih bilješki putem uređaja,14.2 mm driveri, 20 Hz–20 kHz, 117 dB SPL.

669 kn 969 kn Kupi

3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS Hera 150

Značajno poboljšava rezultate slušanja, korištenjem novog woofera koji omogućuje bolje spuštanje u bas. 42 -20,000 Hz, 4 ohma, 92 dB, 150 W

4.699 kn 4.799 kn Kupi