ZArchiver - sjajan univerzalni besplatni mobilni arhiver

Rad s arhivskih formatima na računalima je sasvim uobičajen, a dok to možda ne vrijedi i za pametne telefone, povremeno će se svatko naći u situaciji da će morati izvući datoteke iz neke od poznatih vrsta arhiva. Tu uskače ovaj besplatni mobilni arhiver koji nudi sve što bi i trebao nuditi…

Matija Gračanin ponedjeljak, 8. studenog 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv ZArchiver 
Namjena Mobilni arhiver
Android Google Play / App Gallery
iOS Nema
Cijena Besplatan

Unatoč sve većem memorijskom prostoru na pametnim telefonima te sve bržim internetskim vezama i pristupačnijim pretplatama s neograničenim internetskim prometom, korištenje arhivskih formata u svrhu sažimanja više datoteka kako bi im se, koliko je to moguće, smanjila veličina i danas je sasvim uobičajeno.

Doduše, nešto manje na pametnim telefonima nego što je to na računalima, ali je i dalje neupitno da će svatko prije ili kasnije naći u situaciji da će na svom pametnom telefonu ili tablet računalu morati izvući datoteke iz već nekog od popularnih arhivskih formata.

Kao odlično rješenje se nameće upravo ZArchiver. Riječ je o mobilnom arhiveru koji je namijenjen Android pametnim telefonima, a koji nudi prilično solidnu podršku za arhivskim formatima iz kojih može ekstrahirati datoteke (7z, zip, rar, tar, arj, cab, lzh, lha te brojni drugi), a tu je podrška i za izvlačenje datoteke i iz drugih formata kao što su iso, img i wim.

Osim toga, tu je i podrška za stvaranja arhiva od datoteka izravno na pametnom telefonu pri čemu su podržani 7z, zip, bzip2, gzip, XZ, lz4, tar i zst. Podržava i stvaranje i otvaranje arhiva koje su zaštićene lozinkom, tu je i podrška za uređivanje arhiva (moguće je uklanjati i dodavati datoteke), zatim podrška za otvaranje arhiva izravno iz poruka e-pošte i još ponešto.

Aplikaciju je vrlo jednostavno koristiti, a da bi stvar bila još bolje, besplatna je i ne prikazuje oglase no prihvaćaju se donacije.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


In-ear slušalice s BT 5.0 aptX™ tehnologijom

MARSHALL Minor II

12 sati reprodukcije glazbe, višesmjerni kontrolni gumb, funkcija pauze pomoću magneta, ugrađeni mikrofon omogućava razgovore ili snimanje glasovnih bilješki putem uređaja,14.2 mm driveri, 20 Hz–20 kHz, 117 dB SPL.

669 kn 969 kn Kupi

3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS Hera 150

Značajno poboljšava rezultate slušanja, korištenjem novog woofera koji omogućuje bolje spuštanje u bas. 42 -20,000 Hz, 4 ohma, 92 dB, 150 W

4.699 kn 4.799 kn Kupi