ZArchiver - sjajan univerzalni besplatni mobilni arhiver

Rad s arhivskih formatima na računalima je sasvim uobičajen, a dok to možda ne vrijedi i za pametne telefone, povremeno će se svatko naći u situaciji da će morati izvući datoteke iz neke od poznatih vrsta arhiva. Tu uskače ovaj besplatni mobilni arhiver koji nudi sve što bi i trebao nuditi…

Matija Gračanin ponedjeljak, 8. studenog 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv ZArchiver 
Namjena Mobilni arhiver
Android Google Play / App Gallery
iOS Nema
Cijena Besplatan

Unatoč sve većem memorijskom prostoru na pametnim telefonima te sve bržim internetskim vezama i pristupačnijim pretplatama s neograničenim internetskim prometom, korištenje arhivskih formata u svrhu sažimanja više datoteka kako bi im se, koliko je to moguće, smanjila veličina i danas je sasvim uobičajeno.

Doduše, nešto manje na pametnim telefonima nego što je to na računalima, ali je i dalje neupitno da će svatko prije ili kasnije naći u situaciji da će na svom pametnom telefonu ili tablet računalu morati izvući datoteke iz već nekog od popularnih arhivskih formata.

Kao odlično rješenje se nameće upravo ZArchiver. Riječ je o mobilnom arhiveru koji je namijenjen Android pametnim telefonima, a koji nudi prilično solidnu podršku za arhivskim formatima iz kojih može ekstrahirati datoteke (7z, zip, rar, tar, arj, cab, lzh, lha te brojni drugi), a tu je podrška i za izvlačenje datoteke i iz drugih formata kao što su iso, img i wim.

Osim toga, tu je i podrška za stvaranja arhiva od datoteka izravno na pametnom telefonu pri čemu su podržani 7z, zip, bzip2, gzip, XZ, lz4, tar i zst. Podržava i stvaranje i otvaranje arhiva koje su zaštićene lozinkom, tu je i podrška za uređivanje arhiva (moguće je uklanjati i dodavati datoteke), zatim podrška za otvaranje arhiva izravno iz poruka e-pošte i još ponešto.

Aplikaciju je vrlo jednostavno koristiti, a da bi stvar bila još bolje, besplatna je i ne prikazuje oglase no prihvaćaju se donacije.