Zedge - nepresušna kolekcija wallpapera i zvukova zvona

Mnoštvo većinom besplatnih statičnih pozadina, ali i video pozadina, zvukova zvona, zvukova obavijesti i zvukova alarma zvuči dobro? Ako je odgovor potvrdan i pri tome volite često personalizirati vlastiti smartfon, onda će vam se ova besplatna aplikacija sigurno dopasti…

Matija Gračanin srijeda, 23. rujna 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Zedge
Namjena Personalizacija smartfona
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / Premium (8 kn mjesečno ili 29 kn godišnje)

Zedge je vjerojatno najpoznatiji izvor golemog broja pozadina za smartfone, ali isto vrijedi i za zvukove zvona i obavijesti, pa ni ne čudi da ovu aplikaciju koriste milijuni korisnika diljem svijeta koji svoj smartfon žele personalizirati i učiniti jedinstvenim.

Štoviše, jedna od prvih stvari koju će mnogi napraviti jednom kada u rukama podešavaju novi telefon, jest podesiti tonove zvona, tonove obavijesti, a onda i pozadinsku sliku za početni zaslon i zaslon zaključavanja prema vlastitom ukusu. Sa Zedgeom je to, mora se priznati, zbilja jednostavno. Čak i zabavno.

U njegovom će se zbilja izdašnom katalogu pronaći na tisuće statičnih i video pozadina (live wallpapers) visoke razlučivosti koje će vizualnim identitetom zadovoljiti svačiji ukus, a tu je i čitav niz zvukova zvona s opcijom postavljanja zvukova za individualne kontakte. Dakako, nisu izostali ni zvukovi za alarme i kao ni oni za notifikacije. Posebno je zgodno što je moguće dodavati virtualne naljepnice i dodatno ukrasiti wallpapere, a same je pozadine moguće i izrađivati.

Zedge je besplatan no prikazuje oglase, a na umu valja imati i da se određeni sadržaj unutar Zedgea mora kupovati korištenjem Zedge kredita što znači samo jedno – mogućnost monetizacije. Da, Zedge može poslužiti i kao platforma putem koje je moguće prodavati vlastite kreativne uratke.

S druge strane, oglasa se može riješiti uz mjesečnu ili godišnju pretplatu od 8 kn mjesečno ili 29 kn godišnje.