Još jedna tiha nadogradnja: Apple pustio u prodaju novu verziju Airpods slušalica

Ovoga tjedna u Appleu su odlučili malo po malo u prodaju puštati novi hardver. Danas je red došao na bežične slušalice Airpods s bežičnim punjenjem

Sandro Vrbanus srijeda, 20. ožujka 2019. u 14:31

Treći dan u tjednu, treća Appleova objava novog hardvera koji se pušta u prodaju bez velikih prethodnih najava. Prvo su u ponedjeljak osvježili liniju iPada s dva nova modela, potom su jučer ponešto (iako ne baš impresivno) nadogradili i liniju all-in-one računala iMac, da bi danas u webshop dodali novu inačicu bežičnih slušalica Airpods.

Novi Airpodsi pogonjeni su novim H1 čipom. Korisnicima bi trebale pružiti i do 50% više vremena provedenog u telefoniranju i aktiviranje virtualne asistentice Siri bez dodira, a možda i najočekivaniji dodatak ovim slušalicama je kućište koje im omogućava bežično punjenje. Osim veće autonomije H1 čip će skratiti vrijeme povezivanja slušalica i lakše prebacivanje s jednog uređaja na drugi, a mogućnosti mijenjanja pjesama, ostvarivanja poziva i zadavanje drugih naredbi ostvarivat će se jednostavnom glasovnom naredbom "Hey Siri".

Nove slušalice Airpods koštat će u osnovnoj izvedbi 159 dolara, a oni koji se odluče za inačicu s mogućnošću bežičnog punjenja to zadovoljstvo platit će 199 dolara. U prodaju je pušteno i samostalno kućište za bežično punjenje postojećih Airpodsa po cijeni od 79 dolara (sve cijene vrijede za tržište SAD-a).

Sad čekamo što će Apple od "sporednih" proizvoda još nadograditi do kraja tjedna. Kao kandidati spominju se iPod Touch, sasvim novi AirPower punjač, a nije isključeno i da će se pojaviti neke nove verzije Apple Watcha ili HomePod zvučnika.