Budućnost je tu: otključavanje automobila potkožnim čipom

Makerica, inženjerka, cosplayerica i YouTuberica pod nadimkom Amie DD ugradila si je u ruku potkožni implantat kojim može otključati svoj Tesla Model 3

Sandro Vrbanus nedjelja, 11. kolovoza 2019. u 07:00

Amie DD je teksaška programerka, YouTuberica, makerica, cosplayerica, gamerica i još štošta – a svoje aktivnosti redovito bilježi kako na vlastitoj web stranici tako i na YouTubeu i drugim specijaliziranim stranicama. Njezin najnoviji uradak doveo ju je u središte pozornosti nekih tehnoloških medija iz razloga što je prilično bizaran i podsjeća na tehnologije koje bismo očekivali u, primjerice, Netflixovu Black Mirroru ili HBO-ovoj novoj seriji Years and Years.

Amie DD je, naime, hakirala Teslin Model 3 i svoje tijelo tako da funkcioniraju jedno s drugim. Prvo je iz kartice za otključavanje Tesle izvadila RFID čip (što i nije jednostavno kao što zvuči), a potom je taj transponder dala ugraditi pod vlastitu kožu (što je zaista jezivo kako i zvuči).

Cijeli je proces dokumentirala kroz video zapise i na Hackadayu. Do sada je pokazala kako s čipom može otključati Teslu, te kako je isti dospio pod njezinu kožu. Projekt je i dalje u razvoju pa nestrpljivo čekamo trenutak kada će ova simpatična i hrabra djevojka približavanjem vlastite podlaktice automobilu uspjeti u njegovom otključavanju.