Carbon1 Mark II smartphone od ugljičnih vlakana

Tvrtka Carbon Mobile predstavila je Carbon1 Mark II, pametni telefon s kućištem izrađenim od ugljičnih vlakana, što ovaj uređaj čini laganim i tankim

Matija Pavlić nedjelja, 1. ožujka 2020. u 20:17

Njemačka tvrtka Carbon Mobile predstavila je Carbon1 Mark II, pametni telefon s kućištem izrađenim od ugljičnih vlakana.

Uređaj je realiziran pomoću tehnologije HyRECM (Hybrid Radio Enabled Composite Materials) što znači da su ugljična vlakna isprepletena kompozitnim materijalima s "radio permitting" značajkom. Rezultat je lagani i tanki uređaj, koji teži samo 125 grama te ima debljinu od 6,3 milimetara (ostale dimenzije 153,5 x 74 milimetra).

Što se tiče ostalih značajki, riječ je o uređaju s 6,01-inčnim AMOLED zaslonom s Gorilla Glass 6 zaštitom, prošlogodišnjim MediaTekovim Helio P90 SoC-om, 128 GB interne memorije za pohranu podataka, baterijom od 3050 mAh te USB Type-C priključkom. Sa stražnje se strane nalazi dvostruka kamera, a sa strane je smješten senzor otisaka prstiju.

Sa službene stranice nedostaju neke informacije pa tako nije navedena količina RAM-a ugrađena u ovaj uređaj. U prodaju stiže s cijenom od 800 eura, a isporuke kreću na ljeto (dostupno je 2000 primjeraka).

Za kupnju je potrebno izvršiti avansno plaćanje do 250 eura, dok se 550 eura uplaćuje 15 dana prije isporuke uređaja. U prodaju stiže i posebna "Founder Edition" inačica koju će se moći kupiti samo putem posebnih pozivnica.