Apple kupio Dark Sky i najavio ukidanje Android inačice

Osim što je kupio popularnu aplikaciju za vremensku prognozu Dark Sky, Apple je ujedno najavio i kako je u planu gašenje njezine inačice za Android

Stjepan Bilić četvrtak, 2. travnja 2020. u 06:30

Apple je kupio popularnu aplikaciju za vremensku prognozu na za iOS i Android – Dark Sky. Vijest o tome je na tvrtkinom službenom blogu objavio Adam Grossman zadnjeg dana ožujka 2020. godine pa je izgledno kako nije riječ o prvotravanjskoj šali.

Nažalost, za razliku od Shazama koji je 2018. godini također prešao u Appleove ruke, Dark Sky više neće postojati za uređaje temeljene na Androidu. Aplikacija Dark Sky već nije dostupna za preuzimanje, a ranije preuzete nastavit će na Android uređajima raditi do 1. srpnja 2020. godine.

Nakon navedenog datuma uređaji temeljeni na Android i Wear OS sustavima neće više primati nove informacije o vremenskoj prognozi. Pretplatnici koji u tom trenutku budu imali aktivnu pretplatu dobit će povrat novca. Što se tiče korisnika koji Dark Sky API koriste za razvoj vlastitih aplikacija isto će moći nastaviti činiti do kraja 2021. godine. Nove korisnike od 31. ožujka 2020. više ne primaju.

Za koliku je količinu novca Apple ostao lakši ovom akvizicijom nije poznato, o tom detalju šute obje strane.