Amazon poruku o zabrani TikToka na uređajima svojih zaposlenika proglasio pogreškom

Amazon je putem svojeg glasnogovornika objavio da je poruka koja je u petak poslana zaposlenicima bila pogreška te tvrtka nije zabranila TikTok na uređajima svojih zaposlenika

Matija Pavlić nedjelja, 12. srpnja 2020. u 10:30

Amazon je priznao kako je poruka elektroničke pošte koja je poslana zaposlenicima u petak bila pogreška te kako se zaposlenici ne trebaju obazirati na nju.

New York Times je u petak objavio priču kako je Amazon od svojih zaposlenika putem poruke elektroničke pošte zatražio da uklone poznatu aplikaciju za kratke video isječke TikTok sa svojih uređaja.

Međutim, naknadno je putem glasnogovornika Amazon potvrdio da se radi o zabunom poslanoj poruci elektroničke pošte te da nije došlo do nikakve promjene oko politike tvrtke vezane za TikTok.

U spornoj poruci pisalo je kako zbog sigurnosnog rizika TikTok aplikacija više ne smije biti na mobilnim uređajima ukoliko korisnik želi pristupiti Amazonovoj elektroničkoj pošti.

Također, u istoj poruci naglašava se kako je potrebno odmah zaključno s 10. srpnja (datum kad je poruka i poslana) ukloniti TikTok s uređaja ukoliko se želi nastaviti imati pristup spomenutoj Amazonovoj elektroničkoj pošti.

S obzirom na aktualne odnose između SAD-a i Kine ova lažna vijest proširila se Internetom brzinom munje, da bi se sve brzo završilo objavom Amazona da se radilo o pogrešno poslanoj poruci elektroničke pošte.