CellularLine Wireless Fast Charger Dual - Dvostruka baza za punjenje

CellularLineov bežični punjač omogućuje nam da na jedno mjesto za punjenje stavimo mobitel, a na drugo, primjerice, bežične slušalice

Mario Baksa srijeda, 26. kolovoza 2020. u 05:00
SPECIFIKACIJE
Izvedba Dvostruki Qi punjač (5 W/7,5 W/10 W)
Strujni adapter 9 V/3 A s tankim DC konektorom, 160 cm
Izlaz 2 x Qi 10 W
Položaj mobitela Horizontalno
Dimenzije i masa 220 x 110 x 8 mm, 333 g
Jamstvo 2 godine

Mogućnost bežičnog punjenja mobitela još uvijek nije prioritetna funkcionalnost ni proizvođačima mobitela, a ni kupcima. No, ako imate mobitel ili neki drugi uređaj koji se tako može puniti, zašto to ne iskoristiti? Praktično je, i imate mjesto na kojem ćete mobitel odlagati, pa ćete uvijek znati gdje je.

Od 30 bežičnih punjača, koliko smo obradili u prošlogodišnjem usporednom testu, samo su tri mogla puniti više od jednog uređaja, a samo je jedan od njih nudio dva izlaza od 10 W svaki, kao što to nudi CellularLineov model Wireless Fast Charger Dual. Kad je u pitanju njegova sirova snaga, ovaj punjač smješta se u sam vrh ponude.

Dva odvojena sklopa osiguravaju nezavisno punjenje dva uređaja koja se stave na ovaj punjač
Dva odvojena sklopa osiguravaju nezavisno punjenje dva uređaja koja se stave na ovaj punjač

No, CellularLine Wireless Fast Charger Dual ima i još neke zgodne karakteristike. Prva je masa, koja ga čini težim od svih punjača sa spomenutog testa. Za veliku masu zaslužna je čvrsta metalna donja strana, koja onemogućuje savijanje punjača. Zahvaljujući debljini od osam milimetara, nemaloj površini koju zauzima na stolu te gumenim nožicama s donje strane, ovaj punjač neće se sklizati po stolu – kamo ga stavite, tamo će i ostati. Odlično!

S klizanjem ne bi trebali imati problema ni mobiteli koje ćete stavljati na njega, jer je površina kružnih podloga načinjena od gumenog materijala i dobro drži mobitele sa svim vrstama poleđina (plastika, staklo, metal). Kad ćete te podloge čistiti, morat ćete koristiti krpu koja se ne linja, umočenu u neku tekućinu – niti iz tkanine i komadići papirnatih maramica hvatali bi se za nju. Ostatak gornje površine punjača izrađen je od plastike satenastog finiša – ugodna je na dodir, ali sklona prikupljanju otisaka prstiju.

Primjer načina korištenja – na jednoj podlozi za punjenje možete puniti bežične slušalice, na drugoj mobitel
Primjer načina korištenja – na jednoj podlozi za punjenje možete puniti bežične slušalice, na drugoj mobitel

Kad se mobitel stavi na CellularLineov punjač, punjenje započinje za manje od tri sekunde. Podržan je standardni i brzi Qi standard punjenja, što znači da može isporučiti 5 W, 7,5 W te 10 W snage, ovisno o tome što podržava mobitel koji stavite na njega. Naravno, podržani su mobiteli temeljeni na Androidu, poput Samsungovih, ali i iPhoneovi te svi eventualni drugi uređaji koji podržavaju te Qi standarde, poput nekih bežičnih slušalica.

Punjač ima dva odvojena sklopa za bežično punjenje, tako da, ako se na njega stave dva uređaja, svaki od njih može puniti s do 10 W. Svaki sklop ima svoju statusnu LED-icu, koja pulsira bijelim svjetlom kad se uređaj puni. Ako kojim slučajem na podlogu za punjenje stavite nešto drugo metalno, LED-ica će pulsirati crvenom bojom, upozoravajući vas da toj stvari nije mjesto na punjaču.

Napajanje punjača izvedeno je preko strujnog adaptera. U duhu praktičnosti i višeg stupnja prenosivosti, voljeli bismo da se išlo s USB adapterom
Napajanje punjača izvedeno je preko strujnog adaptera. U duhu praktičnosti i višeg stupnja prenosivosti, voljeli bismo da se išlo s USB adapterom

Napajanje CellularLineovog bežičnog punjača izvedeno je preko strujnog adaptera. Priloženi adapter od 9 V/3 A ima više no dovoljno snage za zadovoljavanje svih potreba punjača, ali ipak bilo bi praktičnije da se išlo s USB-C ulazom za napajanje te pripadajućim adapterom, temeljenim na Qualcommovom standardu QuickCharge ili standardu Power Delivery. Takvi adapteri, naime, mogu ponuditi jednako dobre performanse, a postojanje USB-C konektora na CellularLineovom uređaju pojednostavilo bi njegovo korištenje “na terenu”, jer bismo ga tada mogli upariti i sa snažnijim powerbankom. To, doduše, nije nešto što će većini korisnika biti potrebno, stoga se nipošto ne radi o velikom propustu. Štoviše, s obzirom na konstrukciju, mogućnosti i performanse, CellularLineov odlični Wireless Fast Charger Dual zaslužuje preporuku.

CellularLine Wireless Fast Charger Dual

  • Robusna konstrukcija
  • Gumirana površina sprečava klizanje stavljenih uređaja
  • Brzo puni dva uređaja istodobno
  • Preferirali bismo da je napajanje izvedeno preko USB-a
Kvaliteta izrade 10
Performanse 10
UKUPNI DOJAM 10
Cijena 449 kn Prikaži sve cijene Ustupio: Logista
Bug 334 rujan 2020.