AutoMate – kako učiniti pametni telefon još pametnijim

Aplikacije koje se specijaliziraju za automatizaciju radnji na Androidu većinom se razlikuju prema pristupu kako se stvaraju sami zadaci za automatizaciju; u ovome se slučaju sve svodi na stvaranje standardnih dijagrama toka slaganjem dostupnih blokova…

Matija Gračanin petak, 5. ožujka 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Automate
Namjena Automatizacija radnji na Androidu
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 29 kuna (Premium)

Automate je još jedna aplikacija koja je namijenjena automatiziranju radnji na Android telefonima, a od Taskera, možda i svojeg najvećeg konkurenta za kojeg mnogi smatraju da je najbolja aplikacija ove vrste, razlikuje se ponajprije po načinu kako se stvaraju zadaci za automatizaciju.

Naime, AutoMate nudi više od 340 raznih blokova koji će se slagati jedan za drugim u formi dijagrama toka i onda ih međusobno povezivati kako bi se u konačnici dobio cjeloviti zadatak za automatizaciju. Pri svemu tome se može birati već prethodno definirane opcije, dok će oni nešto zahtjevniji sigurno cijeniti činjenicu da su podržane varijable, funkcije i izrazi. Samu je aplikaciju zapravo lako koristiti, a pri svemu pomaže i sažeta dokumentacija.

Zahvaljujući bogatoj ponudi blokova automatizirati je moguće gotovo sve što nekome padne na pamet. Doduše, na umu valja imati da besplatna inačica ima svega 30 dostupnih blokova, pa je za punu iskoristivost aplikacije potrebno kupiti izdanje Premium koje stoji 29 kuna.

No, pohvalno je što besplatna inačica ne prikazuje oglase, a od koristi će sigurno biti svima onima čiji se zadaci za automatizaciju mogu uklopiti u dostupne blokove. Bilo kako bilo, svima onima kojima Tasker nije idealno rješenje za automatizaciju, svakako bi mogli razmisliti o ovome. Možda će se ugodno iznenaditi, a svakako je zgodno znati da AutoMate nudi podršku za Taskerova proširenja.