Tasker - natjerajte da pametni telefon radi za vas

Nije pretjerano reći da je ovo najmoćnija aplikacija namijenjena pametnim telefonima s Androidom, a omogućava da se na relativno bezbolan način automatizira gotovo svaka radnja na Androidu čime se ova aplikacija svrstava u obveznu opremu…

Matija Gračanin ponedjeljak, 10. kolovoza 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Tasker
Namjena Automatiziranje radnji na Androidu
Android Google Play
Cijena 28 kn

Kada treba nešto automatizirati na Androidu, onda zbilja ne treba tražiti dalje od ove aplikacije. Naime, Tasker nudi ogroman broj akcija i uvjeta koje će aktivirati te akcije, pa praktički sve što može neki telefon s Androidom, Tasker to može iskoristiti na ovaj ili onaj način. Na umu, doduše, valja imati da sve akcije nisu dostupne na svim telefonima jer to ponešto ovisi i o hardveru samoga telefona i, primjerice, dostupnih senzora.

Ukratko, različite je radnje moguće aktivirati ovisno o lokaciji, aplikaciji koja se trenutačno koristi, bežičnoj mreži na koju je pametni telefon priključen, na temelju primljenih poziva i SMS poruka, pjesmi koja se trenutačno reproducira i na temelju drugih više od 130 stanja i događaja. Impresivno? Doista i jest.

Za većinu od više od 350 dostupnih akcija nije potrebno da telefon bude rootan, što je mu je samo prednost, a svakako treba uzeti vremena kod stvaranje zadataka za automatizaciju budući da je Tasker istodobno jednostavan no i vrlo kompleksan pa će se dopasti i najzahtjevnijima. Štoviše, jedna od zanimljivosti jest i činjenica da je uz pomoć Taskera moguće izrađivati i vlastite aplikacije koje se naslanjaju na njegove zbilja ogromne mogućnosti. Preporuka.