Xiaomi Mi 11 stigao u Hrvatsku, poznate su i cijene

Danas je predstavljen najnoviji flagship Mi serije pametnih telefona, Mi 11, koji će od 22. ožujka biti dostupan u slobodnoj prodaji u Hrvatskoj po preporučenoj početnoj cijeni od 5.799 kuna

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 8. ožujka 2021. u 18:00

Xiaomi Hrvatska i Slovenija danas je predstavio Mi 11, najnoviji flagship Mi serije pametnih telefona koji je stigao i u Hrvatsku. Uređaj je dostupan u pretprodaji u Hrvatskom Telekomu od 5. do 21. ožujka, dok će od 22. ožujka biti dostupan i u slobodnoj prodaji

Glavne karakteristike kojima se Mi 11 ističe od konkurencije su procesor Qualcomm Snapdragon 888, trostruka stražnja kamera od čak 108 megapiksela te ozvučenje s potpisom Harman Kardona i bežično punjenje snagom do 50W.

Tri kamere za filmsko snimanje

Mi 11 može se pohvaliti senzorom najveće rezolucije na svijetu – širokokutna kamera opremljena je 108 MP primarnim senzorom. Ultraširokokutna 13 MP kamera i telemakro 5 MP objektiv zaokružuju postavu stražnje kamere. S prednje strane nalazi se punch-hole 20 MP kamera namijenjena za selfie fotografije ili video razgovore s prijateljima.

Na ovom modelu poboljšane su mogućnosti noćnog načina rada i to na tri kamere: primarnoj, ultraširokoj i prednjoj. Xiaomi ističe i čak šest AI filmskih značajki namijenjenih za "umjetničko" snimanje. Neke od njih su Parallel World koji duplicira i preokreće scenu kako bi se dobio izgled zrcalnog svijeta ili pak Freeze Frame Video koji zamrzava i klonira video okvire kako bi stvorio iluziju da su dijelovi videa zaustavljeni u vremenu. Tu je i Magic Zoom način rada koji stvara iluziju da kamera istovremeno zumira i izlazi iz scene, trika koji je popularan u trilerima.

Ekran i zvučnici

Mi 11 donosi ekran tehnologije AMOLED DotDisplay frekvencije 120 Hz i dijagonale 6,81’’ te ozvučenjem s potpisom Harman Kardona. Zaslon se ističe svojom ultra-visokom rezolucijom (WQHD+) i 10-bitnom tehnologijom boja. Zahvaljujući brzini uzorkovanja dodira od 480 Hz i senzoru otiska prsta u zaslonu, Mi 11 omogućava korisnicima glatko i brzo otključavanje uređaja bez nametljivih ureza ili okvira koji blokiraju zaslon.

Mi 11 je opremljen naprednom dvostrukom završnom matiranom obradom koja ne prikuplja otiske prstiju, te dolazi u dvije boje – Midnight Grey i Horizon Blue.

Qualcomm Snapdragon 888 i 5G

Mi 11 prvi je telefon s procesorom Qualcomm Snapdragon 888, čiji dio su Adreno 660 GPU, Qualcommov AI podsustav 6. generacije i X60 modem s podrškom za 5G mreže. Izrađen je, dakako, 5-nanometarskom procesnom tehnologijom, Mi 11 ne samo da podržava 2K / 120fps / HDR igre, već je opremljen osmojezgrenim dizajnom i ultra velikom Arm Cortex-X1 jezgrom koja povećava performanse, a njegov LPDDR5 od 3.200 MHz osigurava visoku brzinu prijenosa podataka koja se povećala s 5.500 Mbps na 6.400 Mbps.

Zahvaljujući LiquidCool sustavu za hlađenje na ovom se uređaju može igrati i baviti se drugim aktivnostima velikog kapaciteta, pri čemu će uređaj ostati hladan u ruci.

Mi 11 može se pohvaliti i baterijom kapaciteta 4.600 mAh, te mogućnošću punjenja snagom od 55W žicom ili 50W bežično. Uz uređaj se isporučuje i kompaktni punjač od 55W.

Xiaomi Mi 11 dolazi u 2 memorijske varijante: 8GB+128GB po cijeni od 5.799 kuna te 8GB+256GB po cijeni od 6.299 kuna.