Novi Battlefield sigurno stiže ove godine, potvrdio DICE

Nakon nebrojenih tračeva i spekulacija, oglasio se i sam DICE koji je svojom objavom dodatno podgrijao vatricu glede ovogodišnjeg Battlefielda

Damir Radešić petak, 23. travnja 2021. u 13:24

Već neko vrijeme slušamo kako će se novi Battlefield imati jednostavno ime Battlefield 6, da će ugostiti multiplayer mape s podrškom za 128 igrača, battle royale način igranja i tako redom. Doduše, proteklih par tjedana je bilo mirno i "povjerljivi izvori" su misteriozno isparili, pa je malo ulja na vatru odlučio doliti Oskar Gabrielson, generalni menadžer DICE-a i to, ni manje ni više, objavom na službenim stranicama Battlefielda. U svom obraćanju zajednici, Gabrielson navodi kako su u DICE-u svjesni činjenice da smo željni informacija o tome što dolazi u Battlefield ove godine i obećava da će u narednim mjesecima imati mnogo toga za pokazati. Iako konkretne detalje ne navodi i ostavlja ih za budućnost, kaže kako su za ovaj Battlefield okupili najveću ekipu do sada, te da ista na verzijama za PC i konzole za ovogodišnje izdanje koje će se po ustaljenom rasporedu pojaviti pred blagdane. Dakle, sad je i službeno: Battlefield stiže ove godine.

Uz niz manjih studija, uz DICE na igri rade Criterion i DICE LA, dok je ekipa iz Göteborga zadužena za podizanje tehnologije koja će je pogoniti na novi nivo. Kako kaže Gabrielson, svakodnevno rade na poliranju igrivosti i balansiranju kako bi igračima isporučili najbolje moguće iskustvo, te tvrdi kako će ovaj Battlefield sadržavati sve što volimo u vezi ovog serijala, masivne bitke, destruktabilno okruženje, neočekivane trenutke i ratovanje svim dostupnim sredstvima, ali podignuto na višu razinu. Ovo poglavlje obraćanja završava riječima da budemo spremni za službenu najavu "uskoro".

Njegovom izlaganju tu nije kraj, obzirom da se osvrnuo na davnu želju dovođenja Battlefielda na različite platforme, a jedan dio te vizije će ostvariti iduće godine. Naime, zajedno s ekipom Industrial Toysa rade na verziji igre za pametne telefone i tablete, no napominje kako je riječ o potpuno samostalnom projektu koji nema veze s ovogodišnjim punokrvnim izdanjem i koji je specijalno rađenom za spomenute ciljane platforme. Mobilni Battlefield trenutno ulazi u testno razdoblje, a kao i u slučaju onog "pravog", dodatni detalji slijede uskoro.