Bugatti protiv Rafalea: utrka francuskih legendi

Avion koji će vjerojatno kroz nekoliko godina doći u Hrvatsku u izravnom srazu s automobilom čija se marka također povezuje s Hrvatskom… uživajte u prizorima

Sandro Vrbanus subota, 22. svibnja 2021. u 06:00

Baš na dan kada je objavljeno kako će Hrvatska, vrlo vjerojatno, svoje Oružane snage obnoviti s dvanaest zrakoplova Dassault Rafale F-3R, na Youtubeu se pojavio atraktivni video u kojem se s tim zrakoplovom, ali u mornaričkoj izvedbi, utrkuje novi Bugatti Chiron u posebnom izdanju. Ovaj video za nas ima i dodatnu dimenziju, jer se Bugatti od lani povezuje i s Rimac Automobilima, odnosno navodi se mogućnost da bi francuskog proizvođača Volkswagen grupa mogla izdvojiti i, posredstvom Porschea, pripojiti upravo Rimčevoj kompaniji.

Utrka s ukupno 7.227 "konja"

Bugatti Chiron Sport ‘Les Légendes du Ciel’ posvećen je "legendama neba", francuskoj borbenoj avijaciji, pionirskim pothvatima i strasti za letenjem koja traje već više od stoljeća. Poveznicu između avijacije i automobilizma u Bugattiju ističu kroz činjenicu da su se neki od najboljih francuskih pilota u povijesti okušali i u vožnji Bugattijevih sportskih automobila, te postali i legende automobilističkih utrka.

Njima je posvećena ova inačica Chirona, koju su sada odlučili predstaviti u izravnom sučeljavanju s avionom Dassault Rafale Marine. 1.500 konjskih snaga iz Chirona protiv 5.727 konjskih snaga Rafalea – teško da možemo zamisliti atraktivniju utrku.