Send files to TV - najbolja aplikacija za slanje datoteka na Android TV

Send files to TV je odlična aplikacija za sve one koji imaju televizor s Android OS-om ili neki od popularnih Android boxova koja omogućuje da se na posve bezbolan način pošalje praktično bilo koja datoteka na neki od podržanih uređaja…

Matija Gračanin petak, 16. srpnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Send files to TV
Namjena Slanje datoteka na Android TV
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan

Razmjena datoteka s televizorima koji su opremljeni Android OS-om ili s nekim od sve brojnijih Android TV boxova s aplikacijom  kao što je Send files to TV doista je jednostavno, a da bi stvar bila još bolja, nije potrebno internetska veza te se prijenosi zapravo odvijaju putem lokalne bežične mreže čime se jamči i privatnost.

Da bi čitava stvar radila, potrebno je na pametni telefon i podržani pametni televizor instalirati aplikaciju, osigurati da su oba uređaja priključena u istu lokalnu mrežu i prijenosi datoteka mogu početi. Posebna je prednost i to što postoji inačica za računala s Windowsima pa je datoteke moguće slati i s računala.

SFTTV je zbilja lako koristiti; na uređaju koji šalje datoteke valja kliknuti na opciju Send, a na uređaju na koji se datoteka želi poslati valja kliknuti na stavku Receive. Ostaje izabrati jednu ili više datoteka koje će biti poslane, izabrati neki od uređaja na kojemu se nalazi instalirana aplikacija (to može biti pametni televizor s Android OS-om, Nvidia Shield, Amazon Fire TV, Android box kao što je Xiaomi Mi Box TV i drugi uređaji) i zatim pričekati da prijenos završi.

Do prenesene datoteke moguće je doći bilo putem same aplikacije ili već nekog upravitelja datotekama. Budući da su prijenosi lokalni i sve se odvija putem bežične mreže, nema ograničenja veličine datoteka niti se ograničava vrsta datoteka koju se može prenijeti. Sama aplikacija je besplatna, ali se potiče davanje donacije autoru kako bi se aplikacija nastavila razvijati.