Twitter izbacio sigurnosnu značajku koja će automatski blokirati uvredljive objave

Autori tweetova za koje tehnologija procijeni da su uvredljivi bit će automatski privremeno blokirani, što znači da vas neće moći zapratiti, slati vam privatne poruke ili pregledavati vaše objave

Matej Markovinović četvrtak, 2. rujna 2021. u 19:35

Budući da uvredljivi komentari i objave na društvenim mrežama nisu rijetka pojava, Twitter je odlučio izbaciti značajku Safety Mode, koja će automatski blokirati račune koji vam šalju pogrdne tweetove na sedam dana.

„Kada uključite Safety Mode značajku u vašim postavkama, naši će sustavi procijeniti vjerojatnost negativnog angažmana uzimajući u obzir i sadržaj objave te odnos između njenog autora i primatelja“, objašnjava Twitterov viši voditelj proizvoda Jarrod Doherty, dodajući da računi koje pratite i s kojima često komunicirate neće biti automatski blokirani.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Korisnici Twittera moći će pronaći informacije o objavama zbog koje je Safety Mode intervenirao automatskim blokiranjem, no iz tvrtke ističu da su moguće i pogrešne procjene.

„Nećemo uvijek procijeniti točno i mogli bismo pogriješiti, pa se automatska blokiranja koja je obavio Safety Mode mogu vidjeti i poništiti u bilo kojem trenutku u postavkama“, zaključuje Doherty.

Valja istaknuti da je nova sigurnosna značajka trenutno u beta verziji te ju zasad može koristiti mala grupa iOS, Android i web korisnika Twittera na engleskom jeziku, no iz tvrtke kažu  da će se ta grupa "testera" proširiti u sljedećim mjesecima.