U cijelom svijetu pali Facebook, Instagram, WhatsApp i Messenger

Facebookove usluge kasno poslijepodne su postale nedostupne gotovo cijelom svijetu, a na otklanjanju se navodno radi

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 4. listopada 2021. u 19:09

Danas nešto prije 18 sati po našem vremenu pale su Facebookove društvene mreže i aplikacije za dopisivanje, pa su milijarde korisnika u svijetu ostale bez pristupa Facebooku, Instagramu, WhatsAppu i Messengeru. Nakon otprilike pola sata iz Facebooka su se – logično – putem Twittera obratili javnosti i poručili kako su svjesni problema te da rade na njihovom otklanjanju.

Problemi traju već gotovo dva sata šest sati otkako su prvi korisnici javili da nešto nije u redu, a Facebookovi servisi i dalje su nedostupni… najduži je ovo pad Facebookovih servisa ikada, a još uvijek nema naznake kada bi se oni mogli početi vraćati online.

Downdetector pokazuje nedostupnost
Downdetector pokazuje nedostupnost

NADOPUNA: U kasnim večernjim satima korisnici Gmaila, TikToka, Snapchata i Tindera počeli su prijavljivati probleme u radu tih aplikacija. Kao glavno mjesto na kojem se informacije sada gotovo nesmetano razmjenjuju iskristalizirao se Twitter, no i tamo je povremeno bilo problema s prikazom komentara na tvitove.

Nešto iza ponoći započeo je, kako se čini, djelomični oporavak. Facebook i Instagram su postali dostupni nekim korisnicima, iako ne u cijelosti.