Netflix mora prepraviti telefonski broj koji se pojavljuju u seriji Squid Game

Netflix i Siren Pictures kažu da su namjerno prikazali samo posljednjih osam znamenki telefonskog broja, ne znajući da će se ostatak automatski dodati kad se on pozove

Matej Markovinović petak, 8. listopada 2021. u 19:36

U popularnoj se Netflixovoj seriji o sadističkoj igri, Squid Game, pojavljuje jedan telefonski broj na misterioznoj „pozivnici“ za igru, kojeg su brojni gledatelji začudo odlučili – nazvati.

Budući da se ispostavilo da je riječ o pravom telefonskom broju, njegova je vlasnica Kim Gil-young zaprimila tisuće poziva i poruka, zbog čega će Netflix i produkcijska kuća Siren Pictures, biti prisiljeni prepraviti pojedine scene u korejskoj seriji koja je zaludila svijet.

„Zajedno s produkcijskom kućom radimo na rješavanju ovog problema, uključujući i prepravljanje scena u kojima se pojavljuje telefonski broj“, rekli su iz Netflixa u srijedu pozivajući obožavatelje da se suzdrže od „šaljivih“ poziva i poruka.

Kartica na kojoj se pojavljuje telefonski broj. Foto: Netflix/Squid Game
Kartica na kojoj se pojavljuje telefonski broj. Foto: Netflix/Squid Game

Kako prenosi Reuters, žrtva ovih neslanih šala rekla je prošloga mjeseca u intervjuu za nacionalnu televiziju SBS da ne može promijeniti broj zbog važnih kontakata, a navodno je dobila i ponudu odštete od oko 4.200 dolara.

Valja istaknuti da je korejski predsjednički kandidat Huh Kyung-young prošloga tjedna objavio na Facebooku da nudi oko 84.000 dolara za taj telefonski broj, no njihova je prodaja ili kupnja zabranjena prema državnom zakonu o telekomunikacijama, jer se smatraju ograničenim nacionalnim resursima.