Šef NASA-e o NLO-ima: Nadamo se da to nije nitko od naših protivnika

Bill Nelson, prvi čovjek američke svemirske agencije NASA, u intervjuu za sveučilište Virginia dao je zanimljiv odgovor na pitanje što misli o nedavnom izvješću o neidentificiranim letjelicama

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 25. listopada 2021. u 06:00

Na čelu američke svemirske agencije NASA, s promjenom vlasti u SAD-u, došlo je i do promjene vodstva. Kao aktualnog administratora NASA-e novi predsjednik Joe Biden imenovao je američkog političara, bivšeg zastupnika u Kongresu ali i bivšeg astronauta sa misija Space Shuttlea, Billa Nelsona. On je ovoga tjedna gostovao putem video veze na sveučilištu Virginia, gdje je dao intervju za njihovu političku školu i govorio o raznim temama.

Pri kraju tog razgovora upitan je i što misli o nedavnom izvješću posebne radne skupine za neobjašnjenje leteće fenomene, odnosno NLO-e. Podsjetimo, tijekom dva desetljeća u SAD-u je zabilježeno preko 120 incidenata u kojima su većinom piloti Mornarice vidjeli i snimili nepoznate letjelice koje su se ponašale neobično, i suprotno našem shvaćanju fizike. Izvješće ove radne skupine zaključilo je kako ove letjelice nisu rezultat testiranja neke tajne američke vojne ili druge tehnologije, ali nije ponudilo odgovore na ključna pitanja – što su to piloti vidjeli i odakle ono dolazi.

"Konstantno pratimo što se događa"

Nelson se u svojem objašnjenju pozvao na te zaključke i spomenuo čak oko 300 opažanja neidentificiranih letećih objekata. Kaže kako je i sam razgovarao s pilotima koji su takve incidente prijavili, i da oni ne mogu objasniti ono što su vidjeli i zabilježili radarima u zrakoplovima. "Nadamo se da nije riječ o nekom našem neprijatelju, tu na Zemlji, koji ima takvu tehnologiju", kaže Nelson.

"Ovo je misija u kojoj mi konstantno gledamo tko i što je tamo vani. Tko smo mi? Kako smo dospjeli ovamo?". Napomenuo je i kako slični uvjeti poput ovih na Zemlji postoje i na brojnim drugim planetima, koji kruže oko milijardi zvijezda u milijardama drugih galaksija u našem svemiru".

Na pitanje koja bi bila njegova teorija, odnosno najrealnije objašnjenje za brojne zabilježene NLO-e, Nelson je zaključio: "Moje je osobno mišljenje da je svemir toliko velik, a tu su i teorije o tome da možda postoje i drugi svemiri… ako je to slučaj, tko sam ja da kažem da je planet Zemlja jedina lokacija na kojoj je život stvoren, civiliziran i organiziran".

Cijeli intervju s Billom Nelsonom možete pogledati u priloženom videu, dok je dio u kojem govori o NLO-ima dostupan u isječku s Twittera.