Testiranje stabilizacije slike na novom Pixelu pomoću drona

Nekada su za testiranje stabilizacije slike recenzenti telefona potrčali ili se naglo kretali, no čini se da to polako izlazi iz mode, pa je OriginaldoBo za test odlučio iskoristiti svoj dron

Matej Markovinović četvrtak, 28. listopada 2021. u 06:00

Google je prošlog tjedna predstavio Pixel 6 i Pixel 6 Pro, koji su se prema dosadašnjim testovima pokazali kao dobar izbor, pogotovo ako se uzme u obzir tvrtkin Tensor SoC i mnogobrojne značajke kamere kojima se ne može pohvaliti većina uređaja na tržištu.

No, standardni testovi kvalitete kamere ponekad znaju biti dosadni, pa se jedan YouTuber dosjetio zanimljivog načina na koji će provjeriti stabilizaciju slike. Naime, OriginaldoBo odlučio je pričvrstiti svoj Pixel 6 Pro pametni telefon za dron te ga malo „provozati“, prenosi Android Central.

„Pixel 6 Pro ima bolji dinamički raspon i stabilizaciju slike od mog GoProa“, napisao je OriginaldoBo uz videozapis letenja.

Pixel 6 Pro na dronu oduševio je korisnike Twittera, pa je OriginaldoBo objavio i nešto duži videozapis na YouTubeu, u kojem se može primijetiti da je telefon pričvrstio na ručno izrađeni dron pomoću nosača za stativ, što se na prvi pogled čini pomalo nestabilno, no odlično je odradilo posao.

Podsjetimo, Pixel 6 i Pixel 6 Pro pogonjeni su Googleovim SoC Tensorom, koji je kod standardne verzije uparen s minimalno 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije, dok jači model dolazi s 12 GB RAM-a i mogućnošću proširenja do 512 GB interne memorije. Osim Tensora, tu je i novi Titan M sigurnosni čip i novi čip za operacije umjetne inteligencije te strojno učenje.

Nove je Pixele po običaju nešto teže nabaviti na domaćem tržištu, no za one koji se još dvoume, cijena za Pixel 6 je 649 eura, dok se za Pro verziju treba izdvojiti 250 eura više.