Netflix radi dugometražni film prema viralnoj objavi na Twitteru

The Thanksgiving Text bit će novi Netflixov dugometražni film koji će gledateljima prikazati priču o prijateljstvu nastalom iz pogrešne poruke

Matej Markovinović subota, 4. prosinca 2021. u 11:32

„Večera za Dan zahvalnosti je kod mene u tri. Javi mi ako dolaziš, nadam se da ću vas sve vidjeti“, poruka je koju je Jamal Hinton dobio od nepoznatog pošiljatelja nekoliko dana prije najvećeg američkog nacionalnog praznika. Na pitanje „Tko je to?“, stigao mu je neobični odgovor -„Pa tvoja baka“.

Sumnjajući da to nije njegova baka, Hinton je od nje zatražio fotografiju da to uistinu i potvrdi. Nakon što mu je Wanda Dench poslala svoj selfie, mladić je svejedno upitao može li doći na večeru, da bi dobio odgovor iz kojeg se 2016. godine rodila viralna objava na Twitteru – „Naravno da možeš. To bake rade, sve nahrane“.

Hinton je od tada na svaki Dan zahvalnosti bio na večeri koju je pripremila „nepoznata baka“, pa je tako Netflix odlučio napraviti film The Thanksgiving Text, koji će ovjekovječiti ovu dirljivu priču.

„Uzbuđeni smo što možemo podijeliti našu priču sa svijetom i nadamo se da će potaknuti više ljudi da uspostave odnose koje inače ne bi. Tako smo blagoslovljeni što smo pronašli istinsko prijateljstvo iz pogrešne SMS poruke“, rekli su Hinton i Dench.

Kako prenosi The Verge, mnogi su filmovi napravljeni zahvaljujući viralnim objavama na društvenim mrežama. Neki od poznatijih su #TheStory, Bad Ass, That Awkward Moment, a ističe se i činjenica da popularni Deadpool ne bi ugledao svjetlo dana da procurjele snimke nisu dospjele u javnost i podigle veliku prašinu na internetu.